Haberler

Üniversiteden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına iftar programı düzenledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına iftar programı düzenledi. Üniversite kampüs cami meydanında düzenlenen iftar programına Muğla Vali Vekili Salih Gürhan, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Kamu kurum müdürleri, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Akkuş, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

İftar programında konuşan Vali vekili Salih Gürhan, "Kurtuluş savaşından bu yana şehit vermeyen aile kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bir bedel ödüyoruz. Bu bedel dünya coğrafyasının en güzel yerinde yaşamanın bedelidir. Dost ve düşman tüm ülkeler bilmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de Türk ulusu birlik ve beraberliği ile hainler asla emellerine ulaşamayacak. Sevgili şehit aileleri ve değerli gazilerimiz sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Her fırsatta sizlerle birlikteyiz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar şehit yakınları ve gaziler ile birlikte olmaktan Üniversite ailesi olarak büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Rektör Harmandar, "Mübarek Ramazan ayında şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bir arada olmaktan son derece gururluyuz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamlarını sürdürmeleri için canlarını vatan, bayrak uğruna feda eden şehitlerimiz ve bu uğurda yaralanan gazilerimiz bizlere emanettir. Davetimizi kırmayarak gelen şehit yakınlarımıza ve gazilerimize teşekkür ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mansur Harmandar Bahattin Gümüş Menteşe Güncel Haberler

title