Haberler

Üniversite öğrencilerinden duyarlı davranış... Kuş yuvasını bozmamak için balkonu kilitlediler

Güncelleme:

Üniversite öğrencilerinden duyarlı davranış... Kuş yuvasını bozmamak için balkonu kilitlediler Sivas'ta üniversite öğrencileri balkonlarına yuva yapan güvercin yuvasını bozmamak için balkonu kullanıma kapattılar Sivas'ta üniversite öğrencileri balkonlarına yuva yapan güvercin yuvasını bozmamak...

Üniversite öğrencilerinden duyarlı davranış... Kuş yuvasını bozmamak için balkonu kilitlediler

Sivas'ta üniversite öğrencileri balkonlarına yuva yapan güvercin yuvasını bozmamak için balkonu kullanıma kapattılar

SİVAS - Sivas'ta üniversite öğrencileri balkonlarına yuva yapan güvercin yuvasını bozmamak için balkonu kullanıma kapattılar.

Sivas'ta üniversite öğrenimi gören Mehmet Ali Kutlu ve arkadaşları ikamet ettikleri evin balkonuna güvercin yuva yapınca yuvayı bozmaya kıyamayıp balkonu kullanıma kapattılar. Yavruları rahatsız etmemek için balkonun bulunduğu odayı da başka odaya taşıdır.

"Yuva yıkanın yuvası olmaz"

Mehmet Ali Kutlu, taşındıkları evin balkonda bir güvercinin yavruladığını belirtip, "Gaziantep'ten geldim, 4 yıldır burada okuyorum. Bura yada 1 yıl önce taşındık. İlk taşındığımızda buraya epey bir malzeme vardı. Biz onları kaldırdık düzenledik, kendi eşyalarımızı koyduk. Burası da benim odamdı taşındıktan bir süre sonra kuşlar buraya çok sık gelmeye başladı. Aslında rahatsız da ediyorlardı sabahları cama vuruyorlardı. Sonra fark ettik ki yuva yapmışlar. Bizde bozmak istemedik 'yuva yıkanın yuvası olmaz' dedim ben odamı taşıdım" dedi.

"Daha hassas davranmaya başladık"

Mehmet Ali Kutlu, kuşları ekmek kırıntılarıyla beslediğini söyleyerek "İlk yumurtayı gördükten sonra zarar vermemeye çalıştık. Benimde kuş besleyen arkadaşlarım vardı onlara sordum. Kuşlar hep gelip gittikleri için ilk başta yuva yaptıklarını ben ve arkadaşlarım anlamadık. Bir gün kafamı uzatıp balkona baktığımda yuva yapmışlardı içinde yumurtalar vardı. Ondan sonra daha hassas davranmaya başladık. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra fazla yakın olmamaya başladık, çünkü eliniz değer kokunuz yavrulara sinerse anneleri bırakıyormuş. Şimdide ekmek kırıntısı bırakıyoruz anneleri ve diğerleri yiyorlar. Sevmeye çalışanlar oluyor, rahatsız olmamaları için çokta sevdirmemeye çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title