Haberler

Ukub Gençlere Yatırım Yapıyor

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından düzenlenen 'Meslek Liseleri Arası 1.Ulusal Kalıp Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından düzenlenen 'Meslek Liseleri Arası 1. Ulusal Kalıp Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu.

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek ve ülke sanayiinin önemli ihtiyaçlarından biri olan ara teknik eleman yetiştirilmesini özendirmek maksadıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile düzenlenen 'Meslek Liseleri Arası 1. Ulusal Kalıp Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı (BUTGEM) konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, mesleki liselerin ve yüksek okulların önemine dikkat çekmek için ilk defa böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Bu organizasyonun ilerleyen yıllarda da devam edeceğinin altını çizen Özoğul, "Bu yarışmaya katılmış olmak, okullarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kadar bizim için de mühim. Çünkü ne kadar ilgi fazla olursa o kadar hedefimize ulaşmış oluruz. Kalıpçılık konusunda öğrencilerimizi ne kadar özendirebilirsek görevimizi yerine getirmiş oluruz" dedi.

Mesleki eğitimin önemini genel olarak idrak etmiş durumda olduklarını ifade eden Özoğul, şirketlerde yaşanan en önemli meselenin teknik personel eksikliği olduğunu söyledi. Özoğul, "Mühendis ve lisans seviyesinde çok fazla personel sıkıntısı yok. Esasen şirketlerin teknik ve ara personel eksikliği var. Herkes bir mühendislik diploması almanın peşinde koşturuyor. Herkes tasarımcı olmanın peşinde koşturuyor. Ama baktığınız zaman, o kalıpların yapılmasını sağlayacak yeterli personelimiz yok. Herkes okulu bitirdikten sonra üniversiteye devam edeyim, lisansımı alayım diye koşturuyor. Ama yeterince katma değeri yüksek ve oldukça iyi kazanç sağlayacak bir mesleğin eğitimi aldıklarının farkında değil" dedi.

UKUB'un bu proje ile öğrencilerin yapmış olduğu çalışmaları gün yüzüne çıkardığını ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Bulut ise, öğrencilerin bu gibi projelerle emeklerini diğer alanlara da taşıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından ödül alan öğrenciler gerçekleştirdikleri projelerin sunumunu yaptı. Saç metal kategorisinde 1'inci Tophane Teknik Endüstri Meslek Lisesi, 2'nci Haydar Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 3'üncü Mehmet Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olurken, plastik enjeksiyon ödülünde ise 1'nci Mehmet Kemal

Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2'nci Haydar Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi oldu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şamil Özoğul Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title