Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. Kuruluş Yıldönümü Hatay'da da Törenlerle Kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü Hatay'da da törenlerle kutlandı.

Antakya Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen törenlere, Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı İlbaş, Serinyol Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ertan Altınok, İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda polis memuru ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından bir konuşma yapan Hatay Valisi Ahmet Kayhan, "Türk Polis Teşkilatı üstlendiği görev açısından ülke ve toplum için vazgeçilemez bir öneme sahiptir. Vatanın ve toplumun güvenliği için üstün bir gayret ve fedakarlık içerisinde görevini yerine getiren Türk Polis Teşkilatı, her türlü övgüye layıktır. 7 gün 24 saat vatandaşa hizmet sunan polisimiz, bundan sonra da görevini en iyi şekilde yerine getirecektir. Türk Polis Teşkilatı'nın 163. yıldönümünü kutladığımız bugünde, şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Hatay İl Emniyet Müdürü Osman Çapalı ise, Türk Polis Teşkilatı'nın çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anlayışla hizmetlerini sürdürdüğünü belirterek, "10 Nisan 1845'te kurulan teşkilatımız, çağın bilim ve teknolojisini yakalamış, güven ve sorumluluk bilinci içerisinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevini yerine getirmektedir. Sade vatandaşa karşı eldiven, suçlaya karşı ise çelikten bir yumruk olma anlayışıyla vazifesini sürdüren Türk Polis Teşkilatımızın 163. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu.

Polis teşkilatının, suç ve suçluyla olan mücadelesinde vatandaşın da desteğini alarak, sağlanan huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi noktasında üzerine düşen sorumluğu yerine getirmeyi sürdüreceğini ifade eden Çapalı, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere ülke olarak uzun yıllardır terör belası ile mücadele edilmektedir. Bu uğurda binlerce şehit verilmiş ve milli kaynaklarımızın büyük bir bölümü heba edilmiştir. Ancak terörle mücadele konusunda gösterdiğimizi kararlılık bugünden sonrada aynı şekilde devam edecektir. Halkın huzur ve güvenliğini bozan çeteler ve organize suç örgütlerine büyük darbeler verilmiştir. Bundan sonrada bu yapılanmalara karşı mücadelemiz aynı kararlılıkla sürdürülecektir." Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenler, yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen resmi geçit töreni ile son buldu.

(OK-AB-Y) 10.04.2008 13:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title