Haberler

Türk Büro-Sen Gediz Temsilcisi Mehmet Erkan Açıklaması

Türk Büro-Sen Gediz Temsilcisi ve Kütahya Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Erkan, hakim ve savcılara yapılacak zammın tüm adalet bakanlığı çalışanlarına yansıtılması gerektiğini söyledi.

Türk Büro-Sen Gediz Temsilcisi ve Kütahya Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Erkan, hakim ve savcılara yapılacak zammın tüm adalet bakanlığı çalışanlarına yansıtılması gerektiğini söyledi.

Türk Büro Sen Gediz Temsilcisi ve Kütahya Şubesi Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Erkan, "Bilindiği üzere hakim ve savcılara Kanun Hükmünde Kararname ile zam yapma hazırlığı içinde olduğu basına yansımış Adalet Bakanlığının diğer tüm çalışanları da bunu duymuştur. Düzenlemeye göre, hakim ve savcıların maaşlarında derecelerine göre kademeli olarak artış yapılacak. 1. sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar 2 bin 700 TL maaş artışı alacak. Hakim-savcı ve bu meslekten sayılanların 1 Ocak'tan geçerli yüzde 3'lük genel maaş zammı ve 15 Ocak'tan geçerli asgari geçim indirim artışına bağlı olarak 10 bin 800 TL'ye ulaşan maaşları, bu zamla birlikte 13 bin 500 TL'ye çıkacak. Meslekte 21 yılını doldurmuş 1. sınıf hakim ve savcılar için bu yaklaşık yüzde 25'lik bir artış anlamına geliyor. Bu artışlarla; adalet dağıtanların vicdanları ile cüzdanları arasına sıkışıp kalmaları; asla kabul edilemez. Türkiye şartlarında bugün işe başlayan stajyer hakim-savcı 5.500; 6.000 TL arası aylık ücret almaktadır. 1. Sınıf hakim-savcılar ise 10.000 TL'nin üstünde aylık gelire sahiptir. Asgari ücretin son yapılan zamla 1.404 TL'ye çıktığı ülkemizde, belli bir kesime asgari ücretin yaklaşık iki katı olan 2.700,00-TL birden zam yapılması doğru bir uygulama değildir" diye konuştu. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Erkan Kütahya Gediz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title