Haberler

Turgutlu Emniyet Müdürlüğü Yeni Binasınaya Kavuşuyor

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Mevcut Hizmet Binasının İhtiyacı Karşılayamaması ve Uygun Olmayan Fiziki Koşullarda Hizmet Vermesi Nedeniyle Talip Olduğu Cbü Turgutlu Meslek Yüksek Okulu (Myo) Arsasıyla İlgili Üniversite Rektörülüğünden Olumlu Yanıt Geldi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün mevcut hizmet binasının ihtiyacı karşılayamaması ve uygun olmayan fiziki koşullarda hizmet vermesi nedeniyle talip olduğu CBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) arsasıyla ilgili üniversite rektörülüğünden olumlu yanıt geldi.

Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'nün CBÜ'ye ait içerisinde 4 adet lojman bulunan 10 bin 511 metrekare alana sahip arsa ile yanında bulunan 2 bin 438 metrekarelik MYO arsasına resmen talip olması üzerine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü geçtiğimiz günlerde Turgutlu'ya gelmiş, söz konusu MYO arsasında incelemelerde bulunmuştu. Öncü'nün üniversite senatosunda gündeme getirdiği talep, görüşmeler sonucu olumlu karşılandı. Bu arada, CBÜ'nün de söz konusu arsanın Emniyet Müdürlüğü'ne verilmesine karşılık geçtiğimiz yıl Turgutlu Belediyesi tarafından yaptırılan ve CBÜ Turgutlu MYO'ya verilen 5 katlı binanın tapusunun CBÜ'ye devredilmesi, söz konusu okul binasının yanına belediye tarafından yeni kantin yapılması ve Emniyet Müdürlüğü'nün talep ettiği arsada bulunan bir çok farklı cins ağacın inşaat yapımı sırasında kesilmemesi şartlarını öne sürdüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, “Rektör Semra Öncü ile yaptığımız görüşmede kendisinin konuya oldukça sıcak baktığına şahit olmuştuk. Elverişsiz ve şehrin dar bölgelerinde hizmet veren Emniyet Müdürlüğü'nün geniş ve daha rahat yerde hizmet vermesi görevlilerimiz açısından bir avantaj. Yeni bina emniyet ve asayiş hizmetlerini de daha kaliteli hale getirecek. Tüm birimler aynı çatı altında toplanacak, daha etkin ve verimli hizmet verilecek. Yapılan bu görüşmeler sonunda olumlu sonuç çıkması bizi çok mutlu etti. Turgutlu halkı adına Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü ve senatosuna gösterdiği hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer ise “Türkiye gündemine oturacak çalışmalara imza atan müdürlüğümüzün hizmet binasının yetersiz olduğu biliniyordu. Başta Valimiz, Kaymakamımız, İl Emniyet Müdürümüz, Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'nün daha uygun bir binaya kavuşması için gereken girişimleri yapmışlardı. Rektörümüz ise bu girişimlere sıcak baktı. Ben bu gelişmenin Turgutlu açısından tarihi önem taşıdığına inanıyorum. Suç ve suçlarla mücadelede yeni binanın etkisi çok büyük olacak.

Türkiye'nin en güzel İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü yapacağız. Turgutlu halkı buna layıktır. Emeği geçen büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Üniversite senatosu tarafından talebimizin kabul edilmesi çok sevindirici “ diye konuştu. Gezer, resmi işlemlerin ardından kısa sürede yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının inşaatına başlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

(İU-ÖA)

22.11.2007 16:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title