Haberler

Turgutlu'da, Rahvan At Yarışları Nefes Kesti

Turgutlu Belediyesi Tarafından Bu Yıl 3.'sü Düzenlenen Rahvan At Yarışları Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Turgutlu Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen Rahvan At Yarışları renkli görüntülere sahne oldu.

Irlamaz Çayı çevresinde özel olarak hazırlanan yarış pistinde düzenlenen at yarışlarına Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bir çok yarışmacı ve izleyici katıldı. Baş, Baş altı, Büyük Orta, Küçük Orta, 3'lü tay, 4'lü tay, İthal A Grubu ve İthal B Grubu olmak üzere toplam 8 kategoride yapılan yarışlara 50'nin üzerinde at katıldı. Yüzlerce kişinin izlediği yarışmalara Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Derbent Belediye Başkanı Faruk Uslu ile AK Parti İlçe Başkanı İsmail Parmaksız katıldı.

Yarışların Turgutlu ayağında ilk kez ödül alan Turgutlulu Halil Biryiğit ve Hüseyin Pazarcı'ya ait Biryiğit Pazarcı isimli at, Büyük Orta kategorisinde 1. olması Turgutlulu yarış severleri sevince boğdu.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, "Burada yapılan bir amatör spordur. At binicisi arkadaşlarımız bu işi tamamen sevdalı oldukları için, atları sevdikleri için yapıyorlar. Hiçbir maddi kazançları ve beklentileri yok. Biz de Turgutlu Belediyesi olarak at ve yarışı severlere ev sahipliği yapmanın, Türkiye'nin bir çok yerinden gelen misafirlerimizi ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Gelecek yıl ise bu yarışları farklı bir ortamda yapmak için düğmeye bastık. Yarış alanını tamamen ağaçlandırıp yeşiller içerisinde yarış izlemenin keyfini hep beraber çıkaracağız. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra kategorilerinde 1. olan Başta İpek Kardeşler, Başaltında Mahmut Genelioğlu, Büyük Ortada Biryiğit Pazarcı, Küçük Ortada Ahmet Büyükzeren, 3'lü Tayda Erdal Sakallı, 4'lü tayda Bedri Baycan, İthal A Grubunda Bedri Canbay ve İhtal B Grubunda Şenol Malkoç'a birincilik kupalarını ve madalyalarını Kaymakam Sadettin Kalkan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, ve Derbent Belediye Başkanı Faruk uslu verdi. Yarışmalarda birinci olan atların binicilerinin Türk bayrağı ile izleyenleri selamlaması ise büyük alkış topladı.

(İU-ÖA) 12.05.2008 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title