Haberler

Tübitak Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Ödül Töreni

Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri, 5 Finaliste Tokat Bölge Sergisi'nde Düzenlenen Törenle Ödülleri Verildi.

TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri, 5 finaliste Tokat Bölge Sergisi'nde düzenlenen törenle ödülleri verildi.

TÜBİTAK tarafından 2005 yılından bu yana 12 bölgede yapılan yarışmalara Türkiye genelinde toplam bin 925 proje başvurusunda bulunurken, 2007 yılında ise bu rakamın 8 bin 424 kişiye yükseldiği bildirildi. 2006 yılından itibaren Tokat'ta yapılan bölge sergisinde Amasya, Giresun, Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop ve Tokat illerinde toplam 102 proje başvurusu yapılırken, 37 proje bölge sergisine davet edildi. Sergilenen projelerden 5'i ise 23-27 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan final yarışmasına gönderilmek üzere jürileri tarafından seçildi.

Seçilen 5 finalist ise şu şekilde:

"Amasya Öğretmen Lisesi'nden Samet Yılmaz ile Caner Altınnur Biyoloji dalında 'Haşere düşmanı boya' projesi, Samsun 19 Mayıs Anadolu Lisesi'nden Ahmet Faruk Altun ile Fazlı Eyüpoğlu Fizik Dalında 'Manyetik Sönümlüme Sistemi' projesi; Tokat Fen Lisesi'nden Fatma Betül Çelik, Siğnejan Yeşilyurt Kimya dalında 'Verimli Biyodizel' projesi; Sinop Fen Lisesi'nden Öncü Karakaya Matematik dalında 'Taban 4 adet Eğitsel Matematik Oyunu' projesi; Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'nden Setenay Gültekin ile Beyda Kırcı sosyoloji dalında "Rock'ın Roll dinleyen 15-20 yaş arasındaki öğrenci gençlerin eğitim sorunlarına karşı tepkilerini ölçmek' projesi ile finale kaldı." Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yapılan ödül töreninde konuşma yapan Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Tokat Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Kuran, öğrencilerin bilim dünyasına ilk adımları olarak gördükleri bu başlangıcın, gelecekte Türkiye'nin "muasır medeniyetler seviyesine ulaşması" hedefine önemli katkılar yapacaklarının bir işareti olmasını ümit ettiklerini söyledi. Vali Dr. Recai Akyel ise artık bir üniversite, bir araştırmada bir merkezinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bir icat bulmasına susadıklarını ifade ederek, "Bizler böyle bir icat bir buluş yaparsanız sizlerin elinizden de, anlınızdan da öperiz" dedi.

Vali Akyel, finalist öğrencilere TÜBİTAK'ın para ödüllerini ve valilik hediyelerini verirken, Tokat Belediye Başkanı Doç.Dr. Adnan Çiçek, TSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

(Nİ-SA-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title