Haberler

Toplumsal Bilinç Arttırılıyor

Tavşanlı halkına Katı Atık Bertaraf Sistemi’nin çalışmaları hakkında bilgiler veriliyor.

Tavşanlı halkına Katı Atık Bertaraf Sistemi'nin çalışmaları hakkında bilgiler veriliyor. Anketörler kapı kapı gezerek imza karşılığında broşürler dağıtıp, toplumsal bilincin arttırılması için çaba sarf ediyor.

Kütahya atık yönetimi çalışmaları kapsamında vahşi depolamadan vazgeçilerek Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin çalışmalarına hız verildi. Tesis tam kapasite ile çalışmaya başlarken bir taraftan da toplumsal bilincin oluşturulması için çeşitli çalışmalar başlatıldı. Kütahya genelinde yürütülen proje kapsamında KÜKAB'ın görevlendirdiği anketörler bilgi broşürleri dağıtarak Tavşanlı halkını bilgilendiriyor.

İmza karşılığı verilen bilgi notlarında atık pillerin çevreye verdiği zarardan, sobalardan çıkan küllerin çeşitli tesislerde ham madde olarak kullanılmasına, metan gazından elektrik üretimine kadar birçok konuda doyurucu bilgiler aktarılıyor. Atık Yönetimi başlığı altında Tavşanlılılara verilen hizmet kapsamında " Biten pilleri tekrar geri kazandırabilirsiniz. Atılan pillerde ki cıva, çinko gibi maddeler zamanla toprağımıza ve suyumuzu karışabilir. Sağlığımızı tehdit edebilir. Sobadan çıkan külleriniz atık değildir. Çeşitli iş kollarında ham madde olarak kullanılabilir. Projemize destek verin havamızı, suyumuzu, topraklarımızı birlikte koruyalım " ifadeleriyle toplumsal bilinç güçlendirilmeye çalışılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda da 45 okul yöneticisine geri dönüşüm kutuları teslim edilmişti. Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Akif Arslan, "Katı atıklar içerisindeki; cam, kağıt, metal ve nitelikli ambalaj atıklarının yeniden kazanımının sağlanması, en başta doğal kaynakların tasarrufu olmak üzere, doğanın korunması ve daha az hammadde sarfiyatı, atık miktarlarının azaltılması, çevre bilincinin arttırılarak çevre kirliliğinin önlenmesi ve katı atık depolama alanlarının daha uzun kullanılması sağlanmış olacaktır. Bu nedenle ilçemizde ki bu çalışmalara önem veriyoruz "dedi.

Bu arada Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu'nun girişimleriyle Tavşanlı'nın köylerinde çöplerin toplanması için proje hazırlanmış, il genel meclisinin destekleriyle pilot uygulama hayata geçirilmişti.(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title