Haberler

Tokat'ta 115 Bin Asma Fidanı Dağıtıldı

Tokat’ta Valilik ve İl Özel İdaresi’nin destekleriyle 115 bin asma fidanını çiftçilere törenle dağıtıldı.

Tokat'ta Valilik ve İl Özel İdaresi'nin destekleriyle 115 bin asma fidanını çiftçilere törenle dağıtıldı.

Tokat İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde düzenlenen asma fidanı dağıtım töreninde açılış konuşmasını İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, yaptı. Tokat'ın bağcılıkta Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Yavaş, geçen yıl 35 bin asma fidanı dağıtımı gerçekleştirildiğinin altını çizerek, "Bu sene ise Valiliğimizin ve İl Özel İdaresi'nin destekleriyle yaklaşık 115 bin asma fidanını çiftçilerimize dağıtıyor ve yaklaşık 700 dekar bağ alanı tesis ettirmiş olacağız. Yine 2014 yılı içinde 60 bine yakın asma fidanı dağıtımı gerçekleştirip 350 dekar bağ alanı tesis etmiş olacağız" dedi.

GOÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürü Mustafa Kurt ve İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Mustafa Taşkesen, Tokat'ta marka olan asma bağ yaprağının bu markasını devam etmesi için bazı etkenlere dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Çiftçilerimize hemşerilerimize buradan seslenmek istiyorum. Biz bu kadar emek veriyoruz onlar daha fazlasını veriyorlar üretme aşamasında. İki üçü kuruş fazla kazanmak için bu imajı zedelemesinler. Bu imaj zedelenirse gelecek nesillerini tehlikeye atmış olurlar. Kendi çocukları, torunlarını o asmadan, yapraktan para kazanamayacak. İlinde istikbaliyle oynamış olacaklar. Bu konuda dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyorum" diye konuştu.

Vali Taşkesen, konuşmasının ardından çiftçilere asma fidanı dağıttı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşkesen Ali Yavaş Türkiye Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title