Haberler

Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri

Güncelleme:

Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri etkinliği kapsamında Siirt'te bulunan Ahmet Maranki eşi ile birlikte etkinliklerden sonra Siirt Valisi Ahmet Aydın'ı ziyaret etti.

Tillo Işık Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri etkinliği kapsamında Siirt'te bulunan Prof. Dr. Ahmet Maranki eşi Elmas Maranki ile birlikte etkinliklerden sonra Siirt Valisi Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Vali Ahmet Aydın, Tillo'nun Siir'in dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ahmet Maranki ve eşi Elmas Maranki'nin Tillo'nun tanıtımına katkı yapacaklarına inandığını belirten Vali Aydın, "Kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra, 21. yüzyılda astrolojik boyutta dünya milletlerinin gelişmelerine ışık tutacak olan Tillo ve Işık Hadisesi'ni gelecek yıl, uluslararası boyutta

tanıtacağız" dedi.

Siirt'in zengin kültürel varlıklarını tanıtmak için bir çok proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Aydın, amaçlarının Siirt'in turizm potansiyelini harekete geçirip, Tillo'yu inanç ve kültür merkezi haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Tillo ve İbrahim Hakkı Hazretleri'nin tanıtılması sırasında çok duygulandığını dile getiren Ahmet Maranki ise, "Yıllar önce bu topraklarda önemli çalışmalar yapmak üzere bulundum. Buradan öğrendiğim bilgiler ile 'Yaşam Enerjisi', 'Şifalı Bitkiler', 'Şifalı Taşlar' gibi, baskılarıyla milyonlarca kişinin evine girmeyi başaran eserlerimin oluşmasında önemli bir kaynak oldu" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Maranki Ahmet Aydın Siirt Tillo Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title