Haberler

Tatil bitti, gurbetçiler akın akın yaşadığı Avrupa ülkelerine dönüyor

Güncelleme:

Tatil bitti, gurbetçiler akın akın yaşadığı Avrupa ülkelerine dönüyor Tatili biten gurbetçiler dönüş yolunda yoğunluk oluşturuyor Yıllık izinlerini Türkiye'de sevdikleriyle birlikte geçiren gurbetçiler, yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönüş yolculuğunda Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun araç...

Tatil bitti, gurbetçiler akın akın yaşadığı Avrupa ülkelerine dönüyor

Tatili biten gurbetçiler dönüş yolunda yoğunluk oluşturuyor

EDİRNE - Yıllık izinlerini Türkiye'de sevdikleriyle birlikte geçiren gurbetçiler, yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönüş yolculuğunda Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyrukları oluşturdu.

Yaz tatillerini ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, tatilin sona ermesinin ardından akın akın yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönüş yapmaya devam ediyor. Yaşadıkları ülkelere dönmek üzere yola çıkan gurbetçiler, Edirne'den Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyruk oluşturdu. Kavurucu sıcağın altında sıranın kendilerine gelmesini bekleyen gurbetçiler, sevinçle geldikleri Kapıkule'den hüzün ve gözyaşı ile ayrılıyor. Tüm peronların açık tutulduğu Kapıkule'de kapasite en üst seviyeye çıkarıldı.

"İçimiz buruk dönüyoruz"

Mersin'den yaşadığı Polonya'ya dönen gurbetçi Orçun Kaya, "Ailemiz orda kaldı, içimiz buruk. Bir yandan da diğer memleketimiz olan Avrupa'ya dönüyoruz. Aslında arabayla gidip gelmek daha çok hoşumuza gidiyor. Türkiye'de sıkıntı olmuyor, rahat geçiyoruz. Fakat Bulgaristan ve Macaristan'da çok sıra bekliyoruz. Bir an önce Romanya üstü otoban tarzı olursa, Sırbistan'a uğramadan geçersek çok daha rahat olacağını düşünüyorum" dedi.

"Gurbette hayat çok zor"

Yaşadığı ülke Polonya'ya dönüş için yola çıkan gurbetçi İsmail Akar, "1 yıl çalışıyoruz ve özlemle memleketimize gelip ailemizi görüyoruz. Bir ay ya da bir hafta kalıyoruz. Gurbette hayat çok zor. İçimizdeki burukluğu anlatmak o kadar kolay değil. En önemlisi vatanımızı geride bırakıyoruz. Buraya geldiğimiz zaman Türkiye'de bizi çok zengin zannediyorlar. Ama biz Türkiye'deki dostluğu ve komşuluğu orada bulamıyoruz. Şu an Rusya-Ukrayna arasında savaş var. Ama bizim ülkemiz tertemiz. İnsanlarımız mutlu, inşallah bu zor günleri atlatıp daha güzel günler göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Togo Cumhuriyeti Türkiye Tatil Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title