Haberler

Tagid, Kosova ve Makedonya'ya Gezi Programı Planlıyor

Trakya Genç İş Adamları Derneği (TAGİD), ticaret ve yatırım heyeti ile Kosova ve Makedonya'ya gezi programı düzenleyecek.

Trakya Genç İş Adamları Derneği (TAGİD), ticaret ve yatırım heyeti ile Kosova ve Makedonya'ya gezi programı düzenleyecek.

TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4-7 Ekim tarihleri arasında planladıkları gezinin KOSGEB desteği kapsamına alınması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Türk firmalarının Kosova'da bankacılık, sigortacılık, müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösterdiğini ifade eden Biçer, gezide tekstil, inşaat, gıda, makine ve deri sektörlerinden işadamlarıyla görüşeceklerini bildirdi.

Biçer, şunları kaydetti:

"Türkiye, Kosova'nın ihracatında AB, Arnavutluk, Makedonya'nın ardından dördüncü sırada yer almakta. İthalatta, AB, Makedonya, Sırbistan'ın ardından yine dördüncü sırada bulunmakta. 2010 yılında 47 bin Kosovalı turist ülkemizi ziyaret etti. Bu yüzden Kosova bizim için önemli bir yer"

Muhabir: Coşkun Bozyel/Ergin Akgün

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Makedonya Kosova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title