Haberler

TAGİAT, İş-Kur'dan İşsiz İnsanlar Arama Çalışması

Güncelleme:

İŞKUR Tekirdağ Müdürü Ahmet Durmuş, Çorlu Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlara İşsiz İnsanlar Arıyoruz sloganıyla başlatılan proje hakkında bilgiler verdi.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda İŞKUR Tekirdağ Müdürü Ahmet Durmuş, Çorlu Muhtarlar Derneği üyesi muhtarlara İşsiz İnsanlar Arıyoruz sloganıyla başlatılan proje hakkında bilgiler verdi.

TAGİD toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan İŞKUR Müdürü Ahmet Durmuş, Çorlu Muhtarlar Derneği yöneticilerine, "İşsiz insanlar arıyoruz" sloganıyla İŞKUR tarafından açılan işe yerleştirme garantili kursların işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Fabrika sahiplerinin nitelikli veya niteliksiz işçi bulma konusunda zorlandıklarını dile getiren Durmuş: "İşverenlere bu konuda yardımcı olmak ve işsizleri iş sahibi yapmak konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda köy, belde ve mahalle muhtarlarımızdan da destek istiyoruz. İŞKUR tarafından açılan bu kursa katılacak olan işsizlere yaklaşık 25 TL yevmiye ödenecek, bunun yanı sıra sağlık sigortaları da başlayacak. Kursların sonunda eleman arayan firmalara yönlendirilmeleri ve işe yerleştirilmeleri sağlanacak" dedi.

Görev yaptıkları mahallelerde iş arayan kişiler ile herhangi bir mesleği olmayan kişileri kurslara ve İŞKUR'a yönlendirebileceklerini kaydeden muhtarlar, en önemli problemler arasında gösterilen işsizlik konusunda çözüm yollarına katkı sağlamak adına çalışmalarda bulunacaklarını dile getirdiler.

(SŞ - )

19.09.2012 11: 52: 31

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title