Haberler

Sultangazi'de 6. kez düzenlenen Rize Tanıtım ve Hamsi Festivali'nde 3 ton hamsi dağıtıldı

Güncelleme:

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 6'ncı Rize Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde vatandaşlara 3 ton hamsi dağıtıldı. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı kendi elleriyle vatandaşlara hamsi dağıttı.

Sultangazi'de 3 ton hamsi dağıtıldı

İSTANBUL - Sultangazi'de 6. kez düzenlenen Rize Tanıtım ve Hamsi Festivali'nde 3 ton hamsi dağıtıldı.

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 6'ıncı Rize Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde vatandaşlara 3 ton hamsi dağıtıldı. Vatandaşların doyasıya eğlendiği festivalde Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı kendi elleriyle vatandaşlara hamsi dağıttı.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Bugün Rizelilerle Anadolu Kültür Festivali'nde Sultangazi'de Rizelilerle bir aradayız. Kıymetli dernek başkanlarımıza, federasyon başkanlarımıza, kıymetli kaymakamımıza herkese gönülden teşekkür ediyorum. Tabii Rize deyince hamsiyle beraber anılıyor. Hamsi deyince sokaklar, caddeler kuyrukla doldu. Bugün Rizeli kardeşlerimiz, Sultangazi hamsiye doyuracaklar. Öyle görünüyor. Ama tabii mesele sadece hamsi değil. Burada kültür festivali adı altında memleketimizin güzel yanlarını, örf ve adetlerini, gelenek göreneklerini, güzelliklerini tanıtıyoruz. İnsanları bir araya getiriyoruz. Muhabbeti arttırmaya gayret ediyoruz. Birbirini uzun zamandır görmemiş insanların bu bir arada olmaları için hep beraber çalışıyoruz. Tabii yeme içmeye dair kültürlerini, geleneklerini, göreneklerini de burada yaşatıyorlar. 4 gün boyunca sürdü, bugün aslında finali. Bu finali de inşallah Hamsi Festivali ile yapmış olacağız. Afiyet olsun diyoruz. Yaklaşık üç ton hamsi dağıtılacak. Bol bol yiyecek herkes. Sultangazi Hamsilere ve Rizelilere doyacak. Muhabbete doyacak inşallah. Herkesi bekliyoruz akşama kadar devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Dursun Mahmut Kaşıkçı Sultangazi Rize Festival Kültür Eğitim Genel Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title