Haberler

Stk'lar Ortak Akıl Platformu Toplantısında Bir Araya Geldi

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD), Müstakil Sanayici İş Adamı Derneği Gaziantep Şubesi (MÜSİAD), Hür Sanayici İş Adamları Derneği (HÜRSİAD), Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) ortak akıl platformu toplantısında bir araya...

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD), Müstakil Sanayici İş Adamı Derneği Gaziantep Şubesi (MÜSİAD), Hür Sanayici İş Adamları Derneği (HÜRSİAD), Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD) ortak akıl platformu toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda Suriye'de ve Mısırda yaşanan olaylara değinildi. Toplantının açış konuşmasını MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık yaparak Ortadoğu'da yaşanan olayları anlattı. Kılçık, "Son bir asırdır, Ortadoğu coğrafyasında, kan ve gözyaşı hiç eksik olmadı. Bugün bir yangın yerini andıran bu topraklar, zalim diktatörlerin kendi halkına uyguladığı çok fazla zulme şahit oldu. Ancak unutulmamalıdır ki; bu yaşlı dünyamız, tarih boyunca birçok zalim gördü ve her defasında bu zalimler akıttıkları kanın içinde boğulup gittiler. Zulüm ile inşa ettikleri medeniyetleri başlarını yedi ve yıkılmaz dedikleri düzenleri, çok kısa süre içinde, yerle bir oldu. Unutulmamalıdır Filistin kan ağlıyor, Irak kan ağlıyor, Suriye kan ağlıyor, Mısır kan ağlıyor, atmış yılı aşkın bir süredir çözülemeyen ve binlerce insanın canına mal olan Filistin sorunu bir insanlık ayıbı olarak gözümüzün önünde duruyor. Libya, Tunus, Somali ve diğerleri diken üstünde ve huzursuz. Diğer taraftan ABD ve İngiltere'nin zalim bir diktatörün zulmünden kurtarmak bahanesiyle girerek harabeye çevirdikleri ve Saddam'a rahmet okutacak zulümlere imza attıkları Irak'ta yıllardır sular bir türlü durulmuyor ve her gün patlayan bombalarla masum insanlar katledilmeye devam ediyor. Ölü sayısının artık yüz binlerle ifade edildiği Suriye'de ise sorun içinden çıkılmaz bir hale geldi. Şimdi de Mısır yürekleri dağlayacak görüntülere sahne oluyor" dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık'ın açıklaması sonrası yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapan HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı, "Adımlarımızı sağlam atmalıyız. Oyuna gelmemeliyiz. Ortadoğu'da büyük oyunlar oynanıyor "dedi.

Gaziantep'in bıçak sırtında olduğunu belirten GAGİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, "Suriye'de yaşanan olaylar vicdanları rahatsız etmektedir. Biz yaşadığımız coğrafyada hep barışın taraftarı olduk. Suriyeliler, Gaziantep'te adapte sorunu yaşıyorlar. Bunun yanı sıra burada yaşayan insanlar da bundan rahatsız. Kapılarımızı açtık misafir ettik ama bu yeterli gelmedi. Bizde onlara adapte sorunu yaşıyoruz. Mesele tek boyutlu değil. Gaziantep bıçak sırtında. İstihdama kazandıralım dedik yine olmadı" şeklinde konuştu.

Okumanın önemine değinen GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan ise, "Dünyaya oku derken biz okumamışız. Ortadoğu eğitimsizlikten dolayı geride kalmıştır. Bir ülke eğitime önem vermeli kendi teknolojisini kendisi üretmelidir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası toplantı sohbet havasında devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kılçık Gaziantep Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title