Haberler

"Sosyal Tutuşma" Konferansı

OMÜ İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve Prof.Dr.Cafer Marangoz tarafından verilen, "Sosyal tutuşma" başlıklı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

OMÜ İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Cafer Marangoz tarafından verilen, "Sosyal tutuşma" başlıklı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Konferansa; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Cafer Marangoz konuşmasına, beyindeki sinir hücreleri ve insan beyni hakkında önemli bilgiler vererek başladı. Marangoz; "Sosyal tutuşma iç ve dış çevreden sık ve sürekli olarak gelen sosyal uyaranlarla başlayan bir süreçtir. Bu bağlamda tutuşmuş insanları harekete geçirmek kolaydır. Sosyal tutuşmayı kendi içerisinde doğruca, tersine ve yalancı tutuşmalar olarak 3 farklı kategoriye ayırabiliriz. Her çeşit fanatik taraftarlık, saldırganlık, bağımlılık gibi eğilimler bu teoriyle açıklanabilir. Tutuşmaya neden olan sosyal uyaranların ana kaynakları ise medya, çeşitli örgütler ve uluslararası sorunlardır. Sosyal tutuşma bu kapsamda yeni bir teoridir ve sosyal uyaranlar gen ifadesini değiştirebilir" dedi.

Prof. Dr. Marangoz görsel sunumla desteklediği konuşmasında, sosyal tutuşma teorisine göre aşk ve dini deneyimler konularına da değindi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Peker Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title