Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Maden Mühendisleri Odası Samsun İl Temsilcisi Erdoğan: "Yaşanan bu büyük acı tüm ulusumuzun yüreklerini dağladı.

Maden Mühendisleri Odası Samsun İl Temsilcisi Müşfik Veysel Erdoğan, Soma'da  maden ocağındaki yangınla ilgili, "Yaşanan bu büyük acı tüm ulusumuzun yüreklerini dağladı. Hepimiz hayatını kaybeden maden emekçilerimiz için ağlıyoruz" dedi.

Erdoğan, Enerji Maden ve Sanayi Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi'nde düzenlediği toplantıda, olayda hayatını kaybeden ve yaralanan sayısının artmasından ciddi endişe duyduklarını söyledi.

Türkiye tarihinin en büyük madencilik faciasının 1992 yılında Kozlu'da yaşandığını ve burada 263 emekçinin hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, "Soma'da yaşanan facianın Kozlu faciasından çok daha büyük olması olasılığı yüksektir. Yaşanan bu büyük acı tüm ulusumuzun yüreklerini dağladı. Hepimiz hayatını kaybeden maden emekçilerimiz için ağlıyoruz. Hayatını kaybeden emekçilerin acılarını yüreklerimizde taşıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve sabır diliyoruz" dedi.

Son 10 yılda Türkiye'de iş kazalarında 11 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"1940 yılından başlayan istatistiklere göre o tarihten bugüne maden kazalarında 3 binden fazla emekçi hayatını yitirmiştir. Türkiye'de iş kazalarının bu denli yoğun yaşanmasının nedeni, son 20 yıllık dönemde üretim sektörünün neredeyse tamamının özel sektörün eline geçmesi, özel sektör tarafından yapılan üretimin kar odaklı olması nedeniyle vasıfsız ucuz işçi çalıştırılması, iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması ve her şeyden önemlisi bu iş yerlerinin devlet tarafından doğru düzgün denetlenmemesidir." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Müşfik Veysel Erdoğan Samsun Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title