Haberler

Sivas İl Özel İdaresi'nde Projeler Değerlendirildi

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nü ziyaret ederek 2016 yılı projeleriyle ilgili bilgi aldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nü ziyaret ederek 2016 yılı projeleriyle ilgili bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Ayhan, 2016 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmalar hakkında iki birimle de görüştüğünü belirterek, özellikle İmar Müdürlüğü'nden Sıcak Çermik, Yıldız Dağı, Kalkım Balıklı Kaplıca ve Hafik Gölü'ndeki imar çalışmaları hakkında genel bir bilgi aldıklarını kaydetti.

Sivas İl Özel İdaresi'nde çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Ayhan, "Özellikle Sıcak Çermik'te imar sorununu bitirmek en büyük hedefimiz. İmar Müdürlüğümüz bin 238 köyümüzün tamamında köy yerleşim sınırlarını yıl sonuna kadar yapmış olacak. Dolayısıyla köylerimizde düzensiz, çarpık bir yapılaşma olmayacak" dedi.

Ayhan, beldeden köye dönüşen yerlerde imarların yenilenmesinin ve büyük köylerde de yeni imar çalışmalarının gündemde olduğunu kaydetti.

Ayhan, birim müdürlüklerinin görev alanları hakkında bilgi vererek, "İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'müz düzenli bir şehirleşme, geçmişe ve geleceğe dönük projeler ortaya koyan bir birimimizdir. Bu manada emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz ise idaremize ait gayrimenkullerin sağlıklı değerlendirilmesi için yoğun bir gayret göstermektedir. Bin 459 adet gayrimenkul taşınmaz söz konusudur. Bunların içinde okul, sosyal alan ve tarihi eser olanlar var. Bunları en güzel şekilde muhafaza etmek ve ekonomiye kazandırmak temel görevimizdir. Bir kurumun olmazsa olmazı hafızası ve kendi malına-mülküne sahip çıkmasıdır. 12 arkadaşımız bilgi bankası oluşturarak kurumumuzun hafızasını canlı tutuyorlar. Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün çalışmalarının 2016 yılı içerisinde diğer yıllardan daha fazla çalışma yapacaklarına olan inancım tamdır. Tüm birimlerimizle 2015 yılını değerlendirip 2016 yılı projelerini gözden geçiriyoruz." ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Ayhan Kalkım Çermik Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title