Haberler

Simav'da Yağmur Duası

Kütahya'nın Simav İlçesinde Son Bir Hafta İçerisinde Çiftçiler Bol Ürün, Esnaflar da İşlerinin Açılması İçin 6 Ayrı Yerde Yağmur Duası Yaptı. Kurulan Bereket Sofralarında da Yaklaşık 15 Bin Kişiye Yemek İkramında Bulundu.

Kütahya'nın Simav ilçesinde son bir hafta içerisinde çiftçiler bol ürün, esnaflar da işlerinin açılması için 6 ayrı yerde yağmur duası yaptı. Kurulan bereket sofralarında da yaklaşık 15 bin kişiye yemek ikramında bulundu.

Son yılların en kurak mevsimini geçiren Simav'ın Naşa, Çaysimav ve Yemişli beldeleri ile Hamzabey, Samat ve Küplüce köyünde yaşayan vatandaşlar yağmur duasına çıktı. Vatandaşlar kazanlarda pişirdikleri çorba, et, pilav, helva ve kompostodan oluşan yemekleri köy meydanlarında kurdukları bereket sofralarında yaklaşık 15 bin kişiye ikram etti.

Simavlılar, genellikle mayıs ayında topluca yağmur duasına çıkıyor, dualar ediyor ve ardından elleriyle pişirdikleri kazanlar dolusu yemekleri halka ikram ediyor.

(MY-EFE-MŞ)

24.05.2007 13:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title