Haberler

Şehitler Çeşmesi Maltepe'de Açıldı

Maltepe Belediyesi, vatanın ve milletin geleceği için toprağa düşen bütün şehitler anısına Başıbüyük’te yaptırdığı Şehitler Çeşmesini şehit aileleriyle birlikte açtı.

Maltepe Belediyesi, vatanın ve milletin geleceği için toprağa düşen bütün şehitler anısına Başıbüyük'te yaptırdığı Şehitler Çeşmesini şehit aileleriyle birlikte açtı.

Maltepe Belediyesi tarafından yaptırılan Şehitler Çeşmesi, Başıbüyük'te düzenlenen bir törenle açıldı. Yüzlerce yıldan bu yana ilçenin su ihtiyacını karşılayan Kayışdağı suyunu ilçe sakinleriyle yeniden buluşturan çeşme, tüm şehitler başta olmak üzere Maltepeli şehitler Bayram Aksu, Bayram Aydın, Bekir Bayram, Bünyamin Ot ve Yaşar Yeniören'in anısına ithaf edildi. Açılışa Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Başıbüyük Araştırma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veli Çelik, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, şehit aileleri ve mahalleliler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Buradan akacak olan çeşmeden insanlarımız su içtiklerinde, yukarı baktıklarında şehitlerimiz anmalar olacak düşüncesiyle Sayın Kaymakamımıza da danışarak Şehitler Çeşmesi adını koyduk. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten günümüze kadar bu toprakların emperyalistlere karşı tam bağımsız bir şekilde yaşayabilmesi ve yaşatabilmesi için 10 binlerce şehit vermiş bu topraklar. Hiç fazla geriye gitmeye gerek yok. 15 Temmuz'da yine yüzlerce şehit verdik. Allah'a şükür ki hepimiz bugün dimdik şekilde tıpkı Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti kurduğu gibi nereden gelirsen gel yeter ki Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı ol şiarıyla bir araya gelmişlerdir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maltepe Belediyesi Bayram Aydın Bekir Bayram Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Eurovision kim kazandı, hangi ülke 1. oldu 2024? Eurovision CANLI izleme linki var mı? 2024 Eurovision hangi kanalda yayınlanıyor? 10 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 10 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Haluk Levent BM konuşmasında İsrail'e ne dedi? 10 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 10 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı?
title