Haberler

Şehitkamil Belediyesi İstiklal Marşı Okuma Yarışması Düzenledi

Gaziantep Metropol İlçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü Dolayısıyla Düzenledikleri İstiklal Marşı Okuma Yarışması ile İlgili Bir Açıklama Yaptı.

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla düzenledikleri İstiklal Marşı Okuma Yarışması ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başkan Özkarslı, yaptığı açıklamada, tarihi kahramanlıklarla dolu Türkiye'nin, bu özelliğinin yeni nesillere en güzel şekilde anlatılması gerektiğini belirtti. Özkarslı, "Türk Milleti'nin zaferini, yüceliğini ve bayrağımızın kutsallığını en güzel duygularla anlatan İstiklal Marşı, Türk Milleti için kutsal bir emanet niteliğindedir. Bu emaneti yeni nesillere en güzel şekilde anlatmalıyız. İlk ve orta öğretim okulları arasında İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenledik. 3 gün devam eden yarışma önceki gün sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni 11 Mart Salı günü 14.00'de Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonunda yapılacaktır. Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bizim gönlümüzde İstiklal Marşı'nı ezberleyen tüm öğrencilerimiz birincidir" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Fasih Ceylan'ın başkanlığında gerçekleştirilen yarışmanın jüri üyeliğini, edebiyat öğretmenleri Abdullah Yalçın, Ahmet Yaşar ve Ömer Şahraman yaptı. Büyük çekişmeye sahne olan ve çok az puan farklarının oluştuğu yarışma sonuçlandı. Yarışma sonuçlarına göre, ilköğretim okullarında 1. Aybala Yıldırım 2. Oktay Kara 3. Yıldız Kılınç olurken, mansiyon ödülünü ise Orhan Zor elde etti. Liseler arasındaki yarışmada ise, birinciliği Necla Soydan, ikinciliği Şerif Kaplan, üçüncülüğü Cansu Aslan alırken, mansiyon ödülü de İsminur Kılıçoğlu'na verildi.

(TB-OÇ-Y) 10.03.2008 14:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title