Haberler

Şehit Yarbay Melih Gülova'nın Büstü Açıldı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayınla şehit olan Manisalı Yarbay Melih Gülova'nın Manisa Belediyesi'nin katkılarıyla Merkez Hacıhaliller Beldesi'nde büstü yapıldı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayınla şehit olan Manisalı Yarbay Melih Gülova'nın Manisa Belediyesi'nin katkılarıyla Merkez Hacıhaliller Beldesi'nde büstü yapıldı.

Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü'nün katılımıyla düzenlenen törenle büstün açılışı gerçekleştirildi.

Hacıhaliller Beldesi'nde Manisa Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan Şehit Yarbay Melih Gülova büstünün açılışı, törenle gerçekleştirildi. Törene Manisa Milletvekili Özgür Özel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Hacıhaliller Belediye Başkanı Fethi Gezek, MHP MKYK Üyesi Mustafa Enöz, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, Manisa Belediye Meclis üyeleri Mazlum Yüzgider, Hüseyin Köroğlu, Şehit Yarbay Melih Gülova'nın eşi Asena Gülova ve yakınları ile Hacıhaliller Beldesi sakinleri katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"BÜSTÜN YAPILMASINA DESTEK VERDİK"

Törenin açılış konuşmasını yapan Hacıhaliller Belde Belediye Başkanı Fethi Gezek, Şehit Yarbay Melih Gülova'nın adının beldelerinde de yaşayacak olmasından onur duyduklarını dile getirdi. Gezek, büstün yapılmasında büyük katkı sağlayan Manisa Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e de teşekkürlerini sundu. Gezek'in ardından Manisa Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de bir konuşma yaptı. Manisa Belediyesi olarak kent merkezinde düzenlenen parka da Şehit Yarbay Melih Gülova'nın adını verdiklerini hatırlatan Güzgülü, Hacıhaliller Beldesi'nin talebi doğrultusunda büstün yapılması ve çevresinin düzenlenmesi konularında destek verdiklerini söyledi.

BAYAN GÜLOVA'DAN TEŞEKKÜR

Yapımı tamamlanan Çanakkale Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nun da Kasım ayı içinde açılışının yapılacağını müjdeleyen Başkan Vekili Güzgülü, "Şehitlerimizin adının yaşatılması konusunda bugün olduğu gibi, bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Onlar için ayetler, hadisler, şairler yeterince güzel şeyler söylemiş. Bir kez daha mekanları cennet olsun" dedi. Güzgülü'nün konuşmasının ardından Şehit Yarbay Melih Gülova'nın eşi Asena Gülova da kısa bir konuşma yaptı. Bursa'da, Manisa'da ve Manisa Üçpınar'da Melih Gülova adını taşıyan yapıların bulunduğunu, şimdi de memleketi olan Hacıhaliller'de büst açılışının yapılacağını dile getiren Gülova, katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

"SİYASET ÜSTÜ BİR ÇALIŞMA"

Son olarak CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel kürsüye davet edildi. Siyaset üstü bir çalışma sonucu Hacıhaliller Beldesi'nde de Şehit Yarbay Melih Gülova'nın adının yaşatılacağını ifade eden Özel, "Öncelikle böyle bir niyetle yola koyulan Hacıhaliller Belediye Başkanı Fetih Gezek'e, bu talebi alıp, siyaset üstü bir duruşla desteğini veren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e ve tüm Belediye Meclis üyelerine tek tek teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Hacıhaliller Beldesi Pehlivan Sokak'ta yapılan Şehit Yarbay Melih Gülova büstünün açılışı gerçekleştirildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacıhaliller Fethi Gezek Özgür Özel Yerel Haberler

title