Haberler

Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği Verildi

Şehit aileleri ve gaziler için Ramazan ayı dolayısıyla Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve eşi Dr.

Şehit aileleri ve gaziler için Ramazan ayı dolayısıyla Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız'ın ev sahipliğini yaptığı iftar, Polis Evi'nde düzenlendi.

Protokol üyeleri ve 200'e yakın şehit ailesi ve gazinin katıldığı iftar, ney dinletisi ile başladı. İftarda Vali Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, misafirlerin masalarına giderek misafirlerle birebir ilgilendi.

İftar öncesi ve sonrası Vali Süleyman Tapsız eşi Dr. Ayşe Tapsız ile birlikte şehit yakınları ve gazilerin masalarını tek tek gezerek sohbet etti.

İftar öncesi bir konuşma yapan Vali Tapsız, şehit yakınları ile gazileri bu akşam misafir etmekten, ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Toplumsal dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşma duygusunun yoğun olarak yaşandığı Mübarek Ramazan Ayını millet olarak idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Ramazan Ayını fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Hayatımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün, eşitliğin ve adaletin etkin kılınması, insani değerlerin tüm toplumu kuşatması için gayret göstermeliyiz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemde zenginle yoksul, güçlü ile zayıf, genç ile yaşlı yani toplumun bütün kesimi kaynaşıyor. İnsanların sabrı ve hoşgörüyü öğrendiği bir ayın içerisindeyiz. Buna çok ihtiyacımız var. İşte bu ayda kaybolmaya yüz tutan değerlerimizin hatırlanması bizim için büyük bir kazanç. Ülkemizin her köşesinden insanlarımız, bu vatanın bağımsızlığı, huzur ve güveni için Birinci Dünya Savaşı'nda; Çanakkale'de, Sarıkamış'da, Yemen'de, Milli Mücadelemizde ve son 30 yıldır verdiğimiz terörle mücadele sırasında sayısız şehitler vermiştir. Geride şanlı ve onurlu bir mazinin yanında acılarımız ve hüzünlerimiz kalmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Şehit ve gazilerimiz, huzur ve barış içinde bir yaşam sürebilmemiz için canlarını ortaya koymuş, kendilerini bu vatan için siper etmişlerdir. Onların bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Onların bize emaneti olan şehit yakınlarımızın acısını, üzüntüsünü ve sorunlarını paylaşmak ve her zaman yanlarında olmak bizim için görevin ötesinde büyük bir onurdur, vefa borcudur. Aslına bakarsanız, şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım, onların hakkını ödememiz mümkün değildir" dedi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Tapsız Ayşe Tapsız Kilis Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

title