Haberler

Saruhanlı'da "Engelsiz Yaşam" Çalışmaları

Manisa Saruhanlı Kaymakamı Otcu, engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırma adına, başta kamu hizmetinin verildiği binalar olmak üzere ilçede bir çok düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, engelli vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Otcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 54 bin nüfuslu ilçede 400'e yakın bedensel engelli vatandaşın bulunduğunu, kamu hizmetlerinden yararlanmada engelleri kaldırmak amacıyla çalışma sürdürdüklerini bildirdi. Ön tespitler yaptıklarını kaydeden Otcu, daha sonra ilçedeki kamu hizmeti verilen bir çok binada fiziki şartlara yönelik yeni düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

İlçedeki 39 devlet okulunun 30'una engelli rampası ve tuvaleti yaptıklarını, yeni yapılan eğitim binalarını da asansörlü olarak planlandığını bildiren Otçu, kamu kurumlarında engelliler için fiziki şartların oluşturulması yönündeki çalışmalarında, binaların yüzde 90'ında iyileştirmeler gerçekleştirdiklerini kaydetti. İlçe müftülüğünün de merkez, belde ve köylerdeki camiler için, engelli girişi, tuvaleti gibi çalışmalar yürüttüğünü belirten Otcu, ayrıca kamu kuruluşlarında, engelli vatandaşların iş ve işlemlerine yardımcı olmak üzere  personel görevlendirdiğini bildirdi.

"Herkesin potansiyel engelli olduğu" görüşüyle hareket ederek, toplumu bu konuda bilinçlendirme ve engellilerin yaşam kalitelerini arttırma yönünde çalışmaların devam ettiğini bildiren Kaymakam Otcu, ilçedeki engelli vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarını daha iyi aktarabilmeleri için de tek çatı altında toplanması yönünde çalışmalarına destek verdiklerini dile getirdi.

Otcu, Saruhanlı Belediyesi'nin kaldırım ve yol düzenlemelerinde başta görme ve yürüme engelliler olmak üzere tüm engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürüttüğünü, ayrıca Özel İdare, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve belediye aracılığıyla da ihtiyaç sahibi engellilere, akülü arabadan, farklı yardımlara kadar destek sağladıklarını da sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Kadir Sertel Otcu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title