Haberler

Saruhanlı'da Dünya Özürlüler Günü Etkinliği

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde de kutlandı.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde de kutlandı.

Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir'in de katıldığı etkinlik Saruhanlı Hükümet Konağı Bahçesi'nde gerçekleşti. Törende konuşan Kaymakam Otcu, Türkiye'de 8-10 yıldır engelli vatandaşlar için ciddi yatırımlar yapıldığını, ancak bunların yeterli olmadığını ifade etti. Toplum olarak engelli gerçeğinin farkına varıldığını, bu doğrultuda birçok kurum ve kuruluşun engellilere göre fiziki açıdan yeni bir vaziyet aldığını belirten Otcu, şöyle dedi: "Artık toplum olarak engelli olmayanlar olarak, engelli vatandaşlarımızın daha çok farkındayız. Önemli olan da budur. Eskiden olduğu gibi onları eve hapsetmiyoruz. Onların bu dünya ile ilişkisini kesmiyoruz. Bir şekilde diğer insanlardan herhangi bir farkları olmaksızın hep bir arada olabileceğimiz ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Bu işin içinde asansör, tuvalet, rampa var. Mutlaka eksikler de var. Ama asıl önemli olan farkında olmak. Bu gerçeğin farkına vardık. Aramızda, daha önce engelli olmayıp ta bugün engelli olan kardeşlerimiz var. Yani herkes bir engelli aday olduğunu unutmamalıdır. Yarın, engelli olmayacağımızın garantisi yok. Tüm engelli kardeşlerimizin bu günlerini kutluyorum. Biz her zaman maddi ve manevi anlamda onların yanındayız."

Törende, ilçedeki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrenciler protokol üyelerine kendi hazırladıkları çiçekleri verdi. Etkinlik, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özürlüler Günü Saruhanlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title