Haberler

Sapanca'dan Kısa Kısa

Engelliler Haftası.

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kaymakam Azcan, mesajında, Engelliler Haftası'nın toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak açısından önemli olduğunu belirtti.

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Azcan, şunları kaydetti:

"Hepimizin birer engelli adayı olduğunu göz önünde bulundurarak hayata onların gözünden bakmak, onların yaşadıklarını empati yaparak değerlendirmeliyiz.  Engelli kardeşlerimizin beklentisi korunmak değil diğer vatandaşlarımız gibi sosyal alanda, ekonomik alanda, sporda, sanatta, ulaşımda ve diğer alanlarda eşit imkanlara kavuşmaktır.  Hepimizin bu konuda sorumluluklarımızın bulunduğunun bilincinde olmalı, yarının engelli adayları olarak bizler bu sorumluluklarımıza uygun davranmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın dünya engelliler gününü kutlar, engellerimizi hep birlikte aşacağımızı vurgulamak ister, mutlu ve sağlıklı günler dilerim."

Başkan Yılmazer Engelliler Derneği'ni ziyaret etti

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Sapanca Engelliler Derneği'ni ziyaret etti.

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu vurgulayan Başkan Yılmazer, engellilerin birey olarak toplumun önemli bir parçası olduğunu anlattı.

Belediye hizmetlerinin toplumun her kesimine eşit şekilde paylaştırıldığını kaydeden Yılmazer, "İnsanların yaşamsal alandaki engellerini kaldırmak için çalışıyoruz. Hepimiz bir engelli adayı olduğumuzu aklımızdan çıkarmıyoruz. Bu nedenle üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin gayretinde olacağız" dedi.

Sapanca Engelliler Derneği Başkanı Cemil Ertuğ ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yılmazer'e teşekkür etti. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Gökhan Azcan Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title