Haberler

Şanlıurfa'da Husumetli Aileler Barıştırıldı

Şanlıurfa'da bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Şanlıurfa'da bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı.

Eski AK Parti milletvekili Zülfikar İzol, Kaya ve Gülü aileleri arasındaki husumeti sonlandırmak için aile büyükleriyle görüştü.

İzol'un girişimiyle barışmaya ikna edilen aileler, Siverek'e bağlı Çeltik köyünde düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi. Dua eşliğinde tokalaşıp, aralarındaki husumete son verdiklerini bildiren taraflar, daha sonra aynı sofrada yemek yedi.

Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde buluna İzol, "Bugün mübarek bir gün, akrabalarımız arasındaki kan davasında daha çok insanın zarar görmemesi için bir araya geldik" dedi.

Yemeğe, Siverek Askerlik Şube Başkanı Yarbay Salih Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdoğan Akdeniz ile çevre illerden gelen aşiret mensupları katıldı.

Yaklaşık 3 yıl önce, Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyünde söz konusu aile bireyleri arasında "arazi anlaşmazlığı" nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 3 kişi yaralanmıştı. - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Zülfükar İzol Şanlıurfa Ak Parti Siverek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title