Haberler

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu Açıklaması

"Güneydoğu'da devlet ve özel sektör işbirliğiyle kurulacak 2 3 milyar dolarlık tekstil yatırımı 50 bin kişiye istihdam sağlar"

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Güneydoğu'da devlet ve özel sektör işbirliğiyle kurulacak 2-3 milyar dolarlık tekstil yatırımının 50 bin kişiye istihdam sağlayacağını bildirdi.

Holdingden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konukoğlu, Ankara'da Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER) üyelerine yaptığı konuşmada, ortaokulu yarıda bırakarak çalışmaya başladığını belirtti.  Yarım asırlık iş yaşamı sonrasında geldiği yeri, "hayalimde dahi tahmin edemezdim" şeklide değerlendiren Konukoğlu, Gaziantep halkının girişimci kimliği sayesinde kentin büyüdüğünü anlattı.

Konukoğlu, son yıllarda bürokraside hakim olan "hızlı karar alma" anlayışının, sanayileşme ve gelişmeye hız kazandırdığına dikkat çekti.

Türkiye'nin krizleri yaşayarak "deneyim" kazandığını, böylece dünyada etkili olan ekonomik krizleri en az sarsıntıyla atlatma başarısını gösterdiğini vurgulayan Konukoğlu, "2000'de şirketlerimizi satın almak için gelenlerin ülkelerinde bugün şirket alımları için boy gösteriyoruz. Avrupa'daki şirketlere müşteri oluyoruz, alıyoruz, hatta ABD'den 'gelin yatırım yapın' davetleri geliyor" ifadeleri kullandı.

Yerli malı kullanma önerisi

Konukoğlu, kamuda ithal makine alımını eleştirdi.

"Biz millet olarak el iyisiyiz" ifadesini kullanan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Hükumetin yerli iş makinelerinin tercih edilmesi yönündeki genelgesine rağmen, kamu ithal makineleri tercih ediliyor. Genelgede yüzde 15'e varan oranda maliyet artışı olsa da yerli makinenin tercihinin yolu açılmış olmasına rağmen, kamu ithal makine alımında ısrar ediyor. Yerli makineler da en az ithal makineler kadar kaliteli, konforlu. Eğer var ise eksiklerimiz tercih edilme sürecinde hızla gideriliyor. İhracat yaptığımız ülkelerde tercih edilen yerli iş makinelerini ülkemizde satın alınmaması, ar-ge yatırımlarının da yapılmasını da engelliyor"

Tekstilin istihdamdaki yeri

Konukoğlu, " Türkiye'de tekstil sektörü cazibesini yitirdi" yönünde görüşler olduğu dönemde kendilerinin de yoğun girişimleri sonucu hükumetin iki yıl önce tekstil ithalatına ek vergiler getirdiğini, bu sayede sektörde 125 bin yeni istihdam sağlandığını kaydetti.

Konukoğlu, şunları belirtti:

"Tekstil sektörü Türkiye için her anlamda büyük önem taşıyor. İhracattaki, istihdamdaki rolü yadsınamaz. Türkiye'nin istihdam alanı olan tekstil, pamuk üreticisi olmamız sayesinde daha uzun yıllar ülkemiz açısından önemini koruyacaktır. Güneydoğu'da devlet ve özel sektör işbirliğiyle kurulacak 2-3 milyar dolarlık tekstil yatırımı 50 bin kişiye istihdam sağlar. Diriye de, ölüye de tekstil gereklidir. Sokakta sorsanız her 10 kişiden en az 3'ü tekstil ile doğrudan ilgilidir. Türk tekstili kalite, moda ve marka anlamında da dünyada kendisini kabul ettirmiştir."

YÖNETDER Genel Başkanı Önder Kıraç da  Konukoğlu'na teşekkür plaketi takdim etti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Uluslararası Yöneticiler Derneği Abdulkadir Konukoğlu Sanko Holding Türkiye Yerel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title