Haberler

Samsun Down Sendromlular Derneği'nde Devir Teslim

Samsun Down Sendromlular Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nda Meryem Gezer Sevinç'in başkanlığa seçilmesinin ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Samsun Down Sendromlular Derneği 2. Olağan Genel Kurulu'nda Meryem Gezer Sevinç'in başkanlığa seçilmesinin ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Derneğin genel kurulunda kurucu başkan Muzaffer Altıntaş aday olmadı ve Meryem Gezer Sevinç adaylığını açıklayarak tek liste halinde seçim yapıldı. Açık oylama usulü yapılan seçimlerde Down Sendromlular Derneği'nin yeni başkanı Meryem Gezer Sevinç oldu.

Meryem Gezer Sevinç'in başkan seçilmesinin ardından Mavi Işıklar Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Restaurantı'nda Samsun Down Sendromlular Derneği yönetiminin devir teslimi gerçekleştirildi. Törene kurucu başkan Muzaffer Altıntaş, yeni başkan Meryem Gezer Sevinç, yönetim kurulu, çok sayıda down sendromlu ve aileleri katıldı. Törende ilk olarak 35 yaşındaki down sendromlu Evrim Ak, İstiklal Marşı'nı okudu. Salonda bulunan herkes ayağa kalkarak İstiklal Marşını birlikte seslendirdi.

Devir teslim töreninde konuşma yapan Muzaffer Altıntaş, Samsun Down Sendromlular Derneği'nin 2 yıl önce kurulduğunu hatırlattı. Dernekte çok güzel projelere imza attıklarına inandıklarını söyleyen Muzaffer Altıntaş, "Şu kalabalığı gördüğümüz zaman daha önce 3 ailenin birbirini tanımadığı bir yerde şu anda yüzlerce insan ve çocuklarımız birbirini tanımaya başladı. Buna yönetim kurulu olarak vesile olmaktan gurur duyuyoruz. Bu görevi Allah herkese nasip etmiyor. Zamanında bize nasip etti, biz de buna heveslendik ve elimizden geleni yaptık. Ama bir görev değişimi gerekiyordu. Bazılarına örnek olsun diye bir koltuğa oturulduğu zaman o koltukta kalınmaması gerektiğini düşünüyorum. Yürüdüğünüz yolda bir duvar oluşturup üzerine bir tuğla koyduysak bu duvara başkalarının da birer tuğla koymasına vesile olmak bunun için fırsat vermek gerekiyordu. Ben de yönetim kurulumuzda bazı arkadaşlarımız artık başkalarına da bu görevde başka güzel projeler yapması için fırsat tanımak istedik" dedi.

Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç ise, "Burada bu şekilde olmak benim için gurur verici. Eski yönetime teşekkür etmek istiyorum. Muzaffer bey ve ekip arkadaşları bir sürü iş başarmışlar. Çok güzel bir yapılanma içerisinde bir yere kadar gelinmiş ama umuyoruz biz çıtayı daha yukarılara çıkaracağız. Çok iyi ekip arkadaşlarımız var, çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Meryem Gezer Sevinç, kurucu başkan Muzaffer Altıntaş'a derneğe katkılarından dolayı plaket takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Altıntaş Meryem Gezer Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title