Haberler

Salihli'de Adli Yıl Törenle Açıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Manisa'nın Salihli ilçesinde adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San ve Manisa Barosu Salihli Temsilcisi Cem Saçaklıoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. CHP Manisa Milletvekili ve ayını zamanda Avukat Mazlum Nurlu, Salihli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Regaip Uyan, hakim, savcı ve avukatların katıldığı törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, adaletin sağlanması konusunda çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Başsavcı San, "Olumsuzlukların ortadan kalkması hukukun güçlü olması ile mümkündür. Hepimizin gayesi temennisi şudur ki hukukçuların sayıları artması ve yargıya katkı sağlamasıdır. Hepimiz biliyoruz ki adalet terazisi son derece hassas ve duyarlıdır. Bu duyarlı teraziyi dengede tutmak hepimizin baş görevidir. Bu görev biz yargı mensupları olmak üzere hiç şüphesiz ki tüm topluma aittir" dedi.

"Yaşanan olaylardan ders çıkarmalıyız"

Manisa Barosu Salihli Temsilcisi Cem Saçaklıoğlu ise 4 yıldır adli yıl açılışlarında hukukun üstünlüğünün korunması gerektiğini ifade ederek,"Hukuk her zaman herkese lazımdır. 'Keyfiyetten uzak durulması gerekir' dedik, ne yazık ki sözlerimiz kulaklara ulaşamadı. Savunmanın olmadığı yerde adil yargılamadan söz edilemez. Adil yargılanma hakkı tüm insanlığın en doğal hakkıdır. Her ne kadar olağan üstü bir dönemden geçiyorsak da biz hukukçular her zaman olduğu gibi hukukun üstünlüğünü ve adil yargılanma hakkını savunmak durumdayız. Adalete olan güvenin yok olmasının önüne geçebilmek için keyfiyetten ve korkulardan uzak, emirlere göre değil, hakkaniyete ve delillere göre yargılama yapmak ve yapabilmek zorundayız. Günümüzde ise Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmış olmamızın ağır sonuçlarını yaşamaktayız" dedi.

Yaşanan olaylardan ders alınması gerektiğini ifade eden Saçaklıoğlu "Yargı bağımsızlığını çok daha sağlam temeller üzerinde yeniden inşa etmeliyiz. Bu sağlam temeller laiklik, liyakat ve hukukun üstünlüğüdür. Geçmişte söylediğimiz gibi terör nereden ve ne şekilde gelirse gelsin, biz hukukçuların öncelikli görevi teröre karşı mücadele etmektir" dedi.

Yeni adli yıl açılışı kapsamında ayrıca adliye binası bahçesinde kokteyl düzenlendi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mazlum Nurlu Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title