Haberler

Sakarya'da 259 Okul Daha Fatih Projesine Dahil Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki yıl önce başlatılan kısa adı FATİH olan ‘Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Projesi’ne Sakarya’da 47 lise ve 212 ortaokul olmak üzere toplam 259 okul daha ilave edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iki yıl önce başlatılan kısa adı FATİH olan 'Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Projesi'ne Sakarya'da 47 lise ve 212 ortaokul olmak üzere toplam 259 okul daha ilave edildi.

Sakarya'da geçen yıl 43 okulda uygulanan FATİH Projesi'nin tüm okullara yaygınlaştırılmasının amaçlandığı çalışmalar kapsamında 2014 yılı ocak ayı itibariyle 259 okulun etkileşimli tahta ve buna bağlı teknolojik imkanlarla donatılmasında ilk aşama olan alt yapı ihalesi yapıldı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, MEB tarafından yatırım programına alınan 259 okulla birlikte Sakarya'da FATİH Projesi'ne dahil edilen okul sayısının 302'ye yükseldiğini söyledi. Sandıkçı, eğitimde teknolojinin imkanlarının en üst seviyede kullanılmasının, öğrencilerin bilgiye daha hızlı ve çabuk ulaşmalarında önemli olduğunu belirterek, FATİH Projesi'ne dahil edilen okullarda yapılacak çalışmalarla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bu okulların müdürleri ve ihaleyi alan firma yöneticileriyle birlikte toplantı gerçekleştirileceğini ifade etti. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Yavuz Sandıkçı Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title