Haberler

Sakarya Caddesi 30 Ressama Evsahipliği Yapacak

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, 30 sanatçının katılacağı Resim Çalıştayı ile sanatı sokağa indirerek, sanat yaşamına yeni değerler katacak.

Çankaya Belediyesi ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, 30 sanatçının katılacağı Resim Çalıştayı ile sanatı sokağa indirerek, ülke ve Başkentin sanat yaşamına yeni değerler katacak.

Sanatın farklı ögelerini ve sanatçıların söylemlerini Başkentlilerle buluşturmayı amaçlayan Çankaya Yazı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ahşap heykel ve atık heykel sempozyumlarının ardından Sakarya Caddesi büyük bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak.

ÇANKAYA'DAN SANATA ÖRNEK BİR KATKI

Yurttaşların sanatla içiçeliğini sağlamak amacıyla halka açık alanlarda çeşitli sanatsal etkinliklere imza atan Çankaya Belediyesi, resim sanatının 30 önemli ismini Başkentlilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Sanat yaşamlarını Ankara'da sürdüren BRHD üyesi 30 ressam, Çankaya Belediyesi'nce düzenlenen Resim Çalıştayı'nda yurttaşlarla birlikte örnek bir projeye imza atarlarken 6 gün sürecek etkinlik boyunca halkın sanata bakış açısından estetik kaygılarının değişimine varana dek pek çok algıyı da değiştirmeyi hedefliyorlar.

Sanata ve sanatçıya sahip çıkan toplumların hayatı en güçlü biçimde sürdürme düzeyine de eriştiklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Bir kültür sanat odağına dönüştürmeye çalıştığımız kent merkezinde 27 Ağustos'ta başlayıp 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde sona erecek Resim Çalıştayı'nı izlemeye tüm Ankaralıları davet ediyoruz" dedi.

RESİM ÇALIŞTAYINA KATILACAK SANATÇILAR

Ataç Elalmış, Halil Coşkun, Hacı Demirci, Bedri Karayağmurlar, Gülay Yüksel, Bünyamin Balamir, Güzin Ayrancıoğlu, Güzin Arısoy, Önder Aydın, Gültekin Serbest, Mustafa Salim Aktuğ, Rabiya Çalışkan, Durmuş Ali Akça, Ayşe Arkün, Sezai Kara, Efkan Beyaz, Adil Ocak, Ercan Gülen, Himmet Gümrah, Nejla Tosmur, Muharrem Pire, Nihat Kahraman, Nur Esen, Orhan Kurmalı, Svetlana İnaç, Teymur Ağalıoğlu, Sabri Akça, Ali Düzgün, Mehmet Ali Doğan, Nur Gökbulut'tan oluşan Çalıştay sanatçıları Sakarya Caddesi ve yapımı devam etmekte olan Çankaya Belediye Başkanlığı Binası avlusunda 6 gün boyunca katılımcılarla sohbet ederek resim yapacaklar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Durmuş Ali Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title