Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Medya Algılarımızı Nasıl Yönetiyor? Konferansı Düzenledi

Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin SGM'de gerçekleştirilen "Medya Algılarımızı Nasıl Yönetiyor?" isimli etkinlikte iletişim uzmanı Sevda Türküsev, sosyal medyanın karanlık yüzünden bahsederek ailelere çocukları bu tehlikeden nasıl korumaları gerektiğini anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin SGM'de gerçekleştirilen "Medya Algılarımızı Nasıl Yönetiyor?" isimli etkinlikte Sakaryalılarla buluşturduğu iletişim uzmanı Sevda Türküsev, sosyal medyanın karanlık yüzünden bahsederek ailelere çocukları bu tehlikeden nasıl korumaları gerektiğini anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, aile kurumuna faydalı ve bilgilendirici organizasyonlarına her gün bir yenisini ekliyor. Aralık ayı kültür takvimi çerçevesinde yapılan son etkinlik, "Medya Algılarımızı Nasıl Yönetiyor" konferansı oldu. Konferansın ise başrolünde ise ünlü iletişim uzmanı Sevda Türküsev vardı. Sevenleriyle ailelerin pür dikkat takip ettiği bir programda bir araya gelen Türküsev, konuşmasının merkezine "sosyal medyayı" koydu. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı. Türküsev, sosyal medyanın karanlık taraflarıyla ilgili bilgiler verirken bu noktada çocukların ve gençlerin büyük bir tehlikenin içinde olduğuna vurgu yaptı.

Telefon, tablet ve bilgisayarda kullanılan uygulamaların üreticilerinin yeni nesli çok açık bir şekilde hedef aldığını kaydeden Türküsev, bu zararı önleyebilecek tek kurumun ise aile olduğuna dikkat çekti. Ailelere çoklar için günde en az bir aktivite tavsiyesi veren Türküsev, dikkat çekici tespitlerden bahsetti. Çocuk yetiştirmenin ve örf, adet, inanç ve değerleri aktarmanın özellikle şu dönemde çok kıymetli olduğunu hatırlatan Türküsev "Sosyal medyanın kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor. Yapılan içerikler ve yönlendirmelere bakıldığında hedefin yaşları büyük olan bizler değiliz. Asıl hedef yeni nesil olarak tabir ettiğimiz gençler ve yeni dünyaya gelecekler. Burada sizlere önemli bir görev düşüyor. Çocuklarınızım yanında olarak onlara örf, adet, inanç ve değerleri doğru öğretmeniz gerekiyor. Doğru inançlar ise ailede bitecek" dedi.

Ayrıca, çocukların eğitildiği en önemli yaşın 1 ile 7 yaş aralığı olduğunu kaydeden Türküsev, "Bir çocuğun en önemli eğitim ve öğretimi yani üniversitesi 1 ile 7 yaş arasında ailesinde bitiyor. Çocuklarınızla birlikte günde en azından bir aktivite yapmanız gerekiyor. Bu kitap okumak, spor yapmak, yürüyüş yapmak vb. olabilir. Çocuğunuzla vakit geçirmek çok önemli. Sosyal medyada bazı uygulamalar aile kavramını ortadan kaldırma çabasıyla örf, adet ve kültürel yapıları yok ediyor. Bunlara yeni kurallar getirilmesi gündemde. Ben bizzat zarar veren uygulamalar kapatılana kadar mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.

Programın sonunda söz alan Başkan Yüce, "Bilinmelidir ki aile kurumu, her şeyden önemlidir. Yarınlarımıza umut olacak gençlerimizin değerlerimizi, kültürümüzü ve aile ahlakını alması kadar mühim bir mesele yoktur. Bunun bilinciyle hareket edip, çocuklarımızı vatana ve millete hayırlı birer birey olarak yetiştirmeliyiz. Kıymetli Sevda Türküsev hanımefendiye ve tüm konuklara teşriflerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Yüce, program sonunda konuklara hediyeler takdim etti ve günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sevda Türküsev Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title