Haberler

Şahinbey Sanayi Sitesi'ne Cami Yapılıyor

Şahinbey Belediyesi tarafından 320 bin metrekare alan üzerine yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi’ne SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak olan caminin temeli törenle atıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından 320 bin metrekare alan üzerine yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi'ne SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak olan caminin temeli törenle atıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak olan Eksi Garajlar'da ki oto tamirci esnafının taşınması için 320 bin metrekare alan üzerine yaptırılan Şahinbey Sanayi Sitesi'ne cami yapımı başladı. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu tarafından yaptırılacak olan caminin temeli atma töreni Kuran Tilavetinin ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, yaptığı konuşmada, "Bu bizim 12'nci cami temel atışımız. Bundan sonrada 3 cami daha var temelini atacağız. Hayır yapmak ve amel defteri kapanmadan hayır dualarıyla doldurmak. Bu hayır işini eminim ki herkes yapmak istiyordur. Ama Allah bizlere nasip etti. Hep dedemiz, babamız bizlere hep şunu söyledi. "Oğlum hayrınızı esirgemeyin. Bizleri de unutmayın. Daima hayrınızı bol verin" derdi. Bizde bunu sürdürüyoruz. Hiç eksildiğini görmedik. Hep artıyor. Bize böyle öğrettiler öğrendiğimiz bu yolda da devam edeceğiz" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinde çok sayıda camiye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bugün bizim gerçekten çok güzel bir gün. Biraz önce de Daracık Mahallesinde Mahmut Konukoğlu amcamızın yerini verdiği Hayriye Konukoğlu Sosyal tesisimizin açılışını gerçekleştirdik. Burada da şimdi güzel bir camimizin temelini atacağız. Allah razı olsun Abdülkadir Konukoğlu ve Konukoğlu ailesinden. Kendileriyle birlikte buraya geldik, gezdik, istirham ettik ve kendisi de sağ olsun kabul etti. Çok cami ihtiyacımız var. Son 6 yılda Şahinbey İlçemizde 360 bin kişi nüfus artışı oldu. Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Hocamız her 3 bin kişiye bir cami olması lazım demişti. O hesapla gidersek bizim 120 camiye ihtiyacımız var. Son 6 yılda Şahinbey'de yaptırılan cami sayısı yaklaşık 40 kadar. Bu da 80 kadar camiye daha ihtiyacımız olduğunu gösterir. Şu anda elimizde 12 cami arsamız var hazır. Yeni kurulan mahallerimiz Güneş, Bülbülzade, Akkent, Mavikent hele de Bülbülzade Mahallemizde hiç cami yok. Orada da 3 tane cami yerimiz hazır bekliyor. Allah hayırseverlerimizden razı olsun. Hayırseverlerimizin bu cami yerlerini değerlendireceklerinden eminiz. Camimizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcoğlu ise, caminin sanayi sitesine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu dua ile birlikte Abdülkadir Konukoğlu Camii'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine; Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Şamil Tayyar, Şahinbey İlçe Kaymakamı Selami Aydın, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Milletvekili Adayları Hakan Tanrıöver, Yusuf Erdem Güzelbey, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, hayırsever İşadamı Ahmet Ziylan, AK Parti eski il başkanı Ökkeş Eruslu, Oğuzeli Belediyesi eski başkanı Bekir Öztekin ve çok sayıda vatandaş katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Şahinbey Belediyesi Adil Konukoğlu Sanko Holding Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title