Haberler

Ressam Akkaya, Eserlerini Londra ve Paris'ten Önce Aydın'da Sergiledi

Ressam Mehmet Akkaya, son çalışmalarının yer aldığı sergiyi Londra ve Paris’ten önce Aydınlı sanatseverlerle buluşturdu.

Ressam Mehmet Akkaya, son çalışmalarının yer aldığı sergiyi Londra ve Paris'ten önce Aydınlı sanatseverlerle buluşturdu.

Ressam Mehmet Akkaya, son çalışmalarıyla Aydın'da resim sergisi açtı. İngiltere ve Almanya gibi yurt dışında bir çok sergiye imza atan Akkaya, Milli Aydın Bankası Sanat Galerisi'nde takipçileriyle buluştu. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergiye ilgi büyük oldu.

Sanatçı Mehmet Akkaya, hazırladığı son seri çalışmaları ve Aydın sergisi hakkında şunları söyledi: "Bu son seri çalışmalarımda sanatın köklerine inmek istedim. Bu yüzden Resim Serimizin adını 'kökler' olarak belirledim. İnsan dünya da var olduğundan beri iz sürdü, izler bıraktı. Tarih bu izlerle yazıldı. İnsanlık bu izlerin üzerinde yükseldi. Hiç şüphesiz ki sanat bu izlerin en güzeli. Nasıl ki genetik mirasımız nesillerce aktarılır, sanatımızda bizden öncekilerden aldığımız ve gelecek nesillere aktaracağımız kültürel DNA'larımızdır. Nazım Hikmet'in dizelerinde dediği gibi 'Ben babamdan ileri, doğacak çocuğumdan geriyim' 'Kökler' resim serisiyle geçmişin izlerinin peşine düştüm. ve bu izleri şimdi Aydın da sanatseverlerle buluşturmak istiyorum" dedi.

12 yıldır Aydın'da yaşadığını kaydeden Akkaya, "7 yıldır Aydın'da sanat atölyem var. Bu çalışmalarımı ürettiğim, öğrenciler yetiştirdiğim ve sevdiğim bir şehir. Medeniyetlere ev sahipliği etmiş köklü tarihiyle "KÖKLER" serisine yakışan bir şehir. Bunun için bu çalışmaları ilk önce Aydın lı sanat severler görmeli diye düşünüyorum. Bundan sonra sergimi sırasıyla İstanbul, Londra ve Paris'te açacağım" diye konuştu.

Sergi 9 Ekim - 1 Kasım 2014 tarihleri arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde gezilebilecek. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akkaya Aydınlı Londra Paris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title