Haberler

Otelciler Gto'da Bir Araya Geldi

Gaziantep'te Faaliyet Gösteren Otellerin Temsilcileri Gaziantep Ticaret Odası'nda (Gto) Bir Araya Gelerek Sektörün Sorunlarını Masaya Yatırdı.

Gaziantep'te faaliyet gösteren otellerin temsilcileri Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı.

GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Özdil başkanlığında, Kültür ve Turizm İl Müdürü Salih Efiloğlu'nun da katılımıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen sektör temsilcileri, sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda söz alan sektör temsilcileri ortak sorun olarak kalifiye eleman temininde yaşanılan sıkıntıyı dile getirirken, bu problemin aşılması yönünde atılması gereken adımlar tartışıldı. GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Özdil, sektörde yaşanan bu sıkıntının

giderilebilmesi için oda olarak diğer sektörlerde olduğu gibi otelcilik sektörü için de kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik eğitim programları gerçekleştirebileceklerini ifade etti. Özdil, oda olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Şunu iyi biliyoruz ki kaliteli ürün ve hizmetleri seri şekilde üretip pazarlayabilmek, iyi yetişmiş kalifiye işçilerle üretim yapmaya bağlıdır" dedi.

GTO'nun misyonu gereği işletmeleri her zaman kaliteli, farklı mal ve hizmeti istikrarlı bir şekilde üretip pazarlamaya teşvik ettiğini dile getiren Özdil, şöyle konuştu: "Gittikçe artan uluslararası çaptaki yoğun rekabet, bunu gerektirmektedir. Kaliteli ürün ve hizmet ancak kalifiye elemanlarla üretilebilir. İşgücü kalitesini artırmaya yönelik her çalışma bu sebeplerden dolayı bize göre çok önemli ve tüm kesimlerin katkı yapması gereken bir çalışmadır. Biz oda olarak bu tür projelere, özellikle de

mesleki eğitim çalışmalarına destek olmaya hazırız. Otelcilik sektörünün ihtiyacı olan kalifiye eleman sıkıntısının giderilmesi için de gerekli eğitim programlarını yürütmeye hazırız."

2008 yılında Gaziantep'te gerçekleştirilecek fuar ile diğer ulusal ve uluslararası etkinliklerin tanıtımının da yapıldığı toplantıda, otel yöneticilerine 13-17 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek İstanbul Uluslararası EMİT Turizm Fuarı'na katılım sağlamaları konusunda da çağrı yapıldı.

(SMR-SMR-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title