Haberler

Osmaniye'de Göçmen Sağlığı Merkezi Açıldı

Osmaniye’de yaşayan göçmenlere sağlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Göçmen Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Osmaniye'de yaşayan göçmenlere sağlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Göçmen Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Törene, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Vali Yardımcısı Süleyman Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve sağlık personeli katıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından göçmenlerin fazla olduğu illerde başlatılan proje kapsamında açılan Göçmen Sağlığı Merkezinde 3 doktor, 4 ebe, 1 otomasyon personeli, bir sağlık memuru ve 1 tercüman görev alacak. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hayri Sarı, "Kamp dışında yaşayan Suriyeli göçmenlere hizmet verecek olan Göçmen Sağlığı Merkezinin göçmen vatandaşlara aşı hizmetleri de olmak üzere birinci basamak sağlık hizmetlerini sunacak. hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Göçmen Sağlığı Merkezinin açılış kurdelesi Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ve protokol mensupları tarafından kesildi.

Açılış kurdelesini protokol mensupları ile birlikte kesen Vali Kerem Al, merkezin hayırlı olmasını temenni etti. Vali Kerem Al ve Milletvekili Dr. Suat Önal açılışın ardından Göçmen Sağlığı Merkezini gezerek incelemelerde bulundular. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suat Önal Kerem Al Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title