Haberler

Oruçbeyli Kuran Kursundan 10 Hafız İcazet Aldı

Bayburt Müftülüğü Oruçbeyli Kuran Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 10 hafız 2011-2012 eğitim öğretim döneminde icazetlerini aldı.

Bayburt Müftülüğü Oruçbeyli Kuran Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 10 hafız 2011-2012 eğitim öğretim döneminde icazetlerini aldı.

Bayburt Merkez Kapalı Spor Salonu'nda yapılan icazet merasimi törenine Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt eski milletvekili Suat Pamukçu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Aydıntepe Müftüsü Abdullah Bal emekli imam-hatipler ve vatandaşlar katıldı.

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'nun destek verdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Oruçbeyli Kuran Kursu'nu tanıtan bir slayt gösterisiyle devam etti.

Mehmet Öksüzer'in etkili sunumu ile devam eden programda açılış Kur'an-ı Kerim tilavetini Oruçbeyli Kuran Kursu hocası Turan Dağ okudu.

Bayburt Valisi Hasan İpek, Oruçbeyli Köyü Kuran Kursu'nun güzel hizmetinden dolayı kurs yöneticilerine teşekkür ederek, emeği geçen tüm çalışanları tebrik etti.

Öğrencilere de seslenen Vali İpek, " Hafız oldunuz. Hayırlı uğurlu olsun. Çok zor bir görevi üstlendiniz. Sorumluluk aldınız. Sizlere hayatınızda ve geleceğinizde başarıları diliyorum. "dedi.

Programı telefonla takip ettiğini belirten Vali İpek, 5 saate yakın programın biraz daha kısa tutulması tavsiyesinde bulundu.

Bayburt'taki icazet gününde bulunduğu için Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş'e teşekkür eden Vali İpek, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e selam ve sevgilerini iletti.

BUGÜN ÇOK ŞÜKÜR HAFIZLARIMIZIN MEZUNİYET TÖRENİ DEVLET ERKANI TARAFINDAN YAPILIYOR.

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise programın duygu yüklü bir program olduğunu belirterek şunları kaydetti: " Gerçekten duygu yüklü bir program. Ben 15 yıl öncesini hatırlıyorum. Dünler Kur'an kurslarımızın kapandığı günler idi. İbadetin yapılmasının zor olduğu günleri yaşadı bu ülke. Bugün çok şükür hafızlarımızın mezuniyet töreni devlet erkanı tarafından yapılıyor. PMYO müdürümüz bu programa sponsorluk yapıyor. Bugün gerçekten rabbime şükrediyorum. Kutlu Doğum Haftası'nda da söylemiştim. Bir yıllık milletvekilliğimde besmele çekerek kullandığım oy 4+4+4'tü. Artık Kur'an eğitimi okullarımızda serbest hale geldi. Artık Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerimizde, ilköğretimlerimizde çok rahatlılıkla öğrenebileceğimiz, görebileceğimiz zamanlara geldik. 4+4+4'ü Meclisimize getirip oylatan büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu günler daha da artacak. "

Türkiye'nin, devlet ve, millet olarak

Kur'anıyla, diniyle çok rahatlıkla ömür geçireceği günler

temennisinde bulunan Vekil Özbek, " İnşallah bir daha 28 Şubatlar olmaz. Darbeler olmaz da biz gerçekten doğduğumuz günden öleceğimiz güne kadar istediğimiz bir hayatı yaşayacak profili kendimiz çizeriz. Kur'an öğrenmek istiyorsam buna hiç kimse karşı gelmesin."dedi.

28 ŞUBAT'TA TEK KURS KALAN BAYBURT'TA ŞU ANDA 40 KUR'AN KURSU HİZMET VERİYOR

Oruçbeyli Kur'an Kursu yöneticilerine ve dernek başkanı Ferit Battal'a teşekkür eden Vekil Özbek, " Oruçbeyli Kur'an Kursu 28 Şubat sonrası Bayburt'ta tek ayakta kalan Kur'an kursumuz idi. Tüm zorluklara, baskılara rağmen Bayburtlular, dernek yöneticileri ve o kursa gönül veren insanların gayretleriyle Oruçbeyli Kur'an Kursu kapanmadı. Hafızlık eğitimine devam etti. Ne zorluklar çektiğini hepimiz biliyoruz. Ben tüm kurs yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. 28 Şubat sonrası tek Kur'an kursu kalmıştı Bayburt'ta. Şu anda 40 tane Kur'an kursu açık bir şekilde devam ediyor. Artık çocuklarımız 10 yaşına, 15 yaşına geldikten sonra Kur'an kursuna gidecek olayı da ortadan kalktı. Artık tüm çocuklarımızı Kur'an kurslarımıza gönderiyoruz. Bunlar hafızlarımızın okudukları Kur'anlar sayesinde olmuştur. Milletimizin yapmış olduğu dualar sayesinde olmuştur. Sizlerin de cesaret göstermesi sayesinde olmuştur. " diye konuştu.

Süleymaniye Camii İmamı Ayhan Mansız'ın Kur-'an-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul Valide Sultan İlahi Korosu söylediği ilahi ve kasidelerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş icazetin kutlu atmosferine iştirak edenleri tebrik ederek salondakilere ehl-i kuran ve Kur'an sevgisini hadislerle anlattı.

Hafız müftü, hafız belediye başkanı ve halkıyla bütünleşmiş PMYO müdürü gibi idarecileri olan Bayburt halkının ne kadar mutlu bir halk olduğuna değinen Keleş, Bayburt'ta yöneticileri bu özelliklerinden dolayı tebrik etti.

Bayburt'tan Kur'an sedasının eksik olmaması dileklerini ileten Keleş, Kur'an-ı Kerim'in ve hafızlığın önemine dair anekdotlar aktardı.

Hafızların hafız olmasında katkısı olan herkese teşekkür eden Keleş, dinin samimiyet olduğunu vurgulayarak kadim İslam yurdu olarak değerlendirdiği Bayburt'ta daha nice hafızlar yetişmesi temennisinde bulundu.

Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy ise katılımın az olduğu ama meleklerin salonu doldurduğuna inandığını söyledi. Karadeniz sahilinde bu tür programların çok olduğunu Bayburt'ta da bu programların az olmasına karşın değerinin bilineceğine inandığını söyledi.

Hafızlığın önemini anlatana Müftü Aksoy, hafızlarının sayılarının artmasını dileyerek hafızlığın ve Kur'an'ın önemi ile ilgili hadislerle programa renk kattı.

Müftü Aksoy, yazın denize gitmeyerek, bulüğ çağında şeytanla mücadele ederek Kur'an okuyarak hafızları ve bu konuda katkıda bulunanları tebrik etti.

Oruçbeyli Kur'an Kursu Dernek Başkanı Ferit Battal ise Kur'an kursunun kuruluşu hakkında kısa bilgiler aktardı. Kur'an kursunun 1975 yılında yapılışından bu yana 150 hafızın icazet aldığını kaydeden Battal, hafızların sadece hafızlık ilmiyle kalmayıp diğer ilimleri de öğrenerek devlete, millete, hizmet eden gençler olmasını temenni etti. Battal, kendi yazdığı etkili mısralardan oluşan

"Açacak güller lazım" şiiriyle konuşmasını tamamladı.

Kursun yapımından emeği olan emekli hocalardan Raşit Battal'ın kursla ilgili bilgiler vermesinden sonra Yakutiye Camii imam-hatibi Mehmet Battal'ın Kur'an tilaveti salonda bulunanlara şevk dolu anlar yaşattı.

Oruçbeyli Kur'an Kursu ilahi grubu 'Grup İkra'nin ilahileri ise salondakileri mest etti.

Öğle ezanı vakti girmesiyle İstanbul'dan gelen hocalar çifte ezan okudu.

Kurs yöneticisi Ahmet Kocaağa ise Oruçbeyli Kur'an Kursu'nun kuruluşundan bu yana eğitim-öğretime devam ederek çok sayıda gencin hafız olmasına vesile olduğunu söyledi. Koçoğa kursunun misyonunun vatana, millete her konuda hizmet edebilecek helali haramı bilen okuyup öğrendiği ile amel edebilen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu açıkladı.

Programın sonunda icacet alan hafızlar Erhan Korkmaz, Abdulkadir Kılıç, Fatih Dedeoğlu, Hakan Kılıç, Doğan Dursun, İbrahim Yazıcı, Necmettin Gülmez, Ali Çelikkanat, ve Sülyeman Durak Fil suresinden Nas suresine kadar kısa sureleri seslendirdiler.

Duadan sonra Vali İpek, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş'e günün anısına bakır işlemeli fincan takımı hediye etti.

İcazet alan hafızlara hediyelerin verilmesinden sonra merasim sona erdi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemalettin Aksoy Mehmet Battal Ekrem Keleş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title