Haberler

Ordu'ya Gelen Tarım İşçilerinin Sayısı 15 Bini Buldu

Her yıl Doğu ve Güneydoğu illerinden Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçi sayısının bu yıl 15 bine ulaştığı bildirildi.

Her yıl Doğu ve Güneydoğu illerinden Ordu'ya fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçi sayısının bu yıl 15 bine ulaştığı bildirildi.

Kentte fındık hasat döneminin 1 Ağustos'ta başlamasının ardından çeşitli illerden Ordu'ya gelen tarım işçileri kendileri için hazırlanan geçici konaklama alanlarını doldurdu.

Altınordu ilçesindeki Uzunisa, Perşembe ilçesindeki Efirli ve Fatsa ile Ünye'de konaklama alanlarını tamamen dolduran tarım işçilerinin aileleriyle birlikte sayılarının 15 bini bulduğu belirtildi.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin 10 bin fındık işçisinin gelmesini beklediklerini ancak beklentilerinden daha fazla işçinin bölgeye geldiğini, fındığın bu yıl bol olduğunu duyan geçici mevsimlik işçilerinin adeta Ordu'ya akın ettiğini söyledi.

Türkiye'de en çok fındığın üretildiği Ordu'da geçici mevsimlik işçi sayısının 15 bini bulduğunu aktaran Cörüt, "Ordu Valiliği tarafından hazırlanan konaklama alanları tamamen dolmuş durumda. Bu alanlarda yer kalmadı. Binlerce işçi dere kenarlarında ve karayolu kenarlarına çadır kurmak zorunda kaldı" diye konuştu.

Yöreye gelen işçilerin hepsinin iş bulma imkanı bulmasının zor olduğunu vurgulayan Cörüt, "İşçiler büyük bir umutla fındık toplamak ve karşılığında para kazanmak için Ordu'ya akın akın geldi. Halen de gelmeye devam ediyor. Özellikle yüksek rakımlı kesimlerde halen hasada başlanmadı. Bu nedenle sayının ilerleyen günlerde daha da artmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Ordu'ya tarım işçisinin daha fazla gelmemesi çağrısında da bulunan Cörüt, "Konaklama alanları doldu. Bundan sonra gelecek işçiler mağdur olur. Bu nedenle kendilerine 'gelmesin' çağrısı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"Bu kadarını bizde beklemiyorduk"

Öte yandan, Ordu'dan 10 bin fındık işçisine ihtiyaç olduğunu daha önceki açıklamalarında belirttiklerini söyleyen Cörüt, "Ancak sayının 10 bini geçerek 15 bini bulmasını bizde beklemiyorduk. Son yıllarda bu rakama ulaşmamıştı. Bu yıl işçi sayılarının bu kadar artmasının tek sebebi fındığın bol olması. Özellikle bazı kurumların açıkladığı rekolte tahminlerinin ardından bu sayı daha da arttı. Açıkçası bu kadarını bizde beklemiyorduk" ifadelerini kullandı.

Cörüt, konaklama alanlarında kalan işçilerin temel ihtiyaçlarının karşılandığı, hiçbir işçinin mağdur olmaması için ilgili kurumların elinden geleni yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Uğur Cörüt Altınordu Perşembe Ordu Yerel Haberler

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi? Osman Beşel kimdir? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel hangi partiden seçildi? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 25 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 25 Mayıs hangi burç? 25 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Mayıs tarihi hangi burç olur? 25 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

Belediyenin harabe fırınında sağlıksız ekmek üretimi! Kapısına kilit vuruldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title