Haberler

Ordu Büyükşehirden Korgan'a Kız Kur'an Kursu

Ordu Büyükşehirden Korgan'a Kız Kur'an KursuORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapımına katkı sunduğu Korgan Kız Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ordu Büyükşehirden Korgan'a Kız Kur'an Kursu

ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesinin yapımına katkı sunduğu Korgan Kız Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kur'an kursunda öğrencilere yeni metotlarla birlikte, 8 ayda hafızlık ve Arapça eğitimi verileceği belirtildi.

Kur'an kursunun açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh başta olmak üzere, Korgan Kaymakamı Faruk Doğru, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, İlçe Müftüleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Korgan Müftüsü Ekrem Akmanşen, yeni metotlarla 8 ayda hafızlık ve Arapça eğitiminin bir arada verileceği kurs binasının başta Korgan halkı olmak üzere, il içi ve il dışından birçok kurumun ve hayırsever vatandaşın desteğiyle 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende protokol üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından Başkan Vekili Ahmet Çoruh, söz alarak kursun açılışıyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ülkemizde geçmiş yıllarda Kur'an-ı Kerim'in okunması ve öğretilmesinin yasaklandığı kara günlerin yaşandığını belirten Başkan Vekili Çoruh, "Hamdolsun ki Rabb'imiz, bizi o günlerden Devlet Başkanımızın Kur'an-ı Kerim okuduğu ve Kur'an tilavetiyle başlayan açılış törenlerinin düzenlendiği bu günlere ulaştırdı" dedi.

Başkan Vekili Çoruh, Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür müesseselere her zaman yardımda bulunduklarını söyleyerek, "Peygamber Efendimiz, 'Dünya ahiretin tarlasıdır' derken bu dünyada ne ekerseniz, ahirette onu biçeceksiniz' diyor. İşte bu tür müesseseler açmak, karşılığı ahirette alınacak olan güzel amellerden biri. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle yatırımlara her zaman katkı sunmaya önem veriyoruz. Korgan ilçemizde ve diğer ilçelerimizdeki ilim ve irfan yuvalarının sayısının çoğaltılması ve yaşamına devam etmesi için bundan sonra da destek sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mürsel Öztürk Tuncay Kiraz Korgan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title