Haberler

Öğrenciler Atık Malzemeleri Yeniden Canlandırdı

Halide Hatun İlkokulu öğrencileri ’Düşün, yap, oyna’ sloganıyla atık malzemelerden kendi imkanlarıyla yaptıkları oyuncaklar Aydın Arkeoloji Müzesi’nde sergilendi.

Halide Hatun İlkokulu öğrencileri 'Düşün, yap, oyna' sloganıyla atık malzemelerden kendi imkanlarıyla yaptıkları oyuncaklar Aydın Arkeoloji Müzesi'nde sergilendi. Proje kapsamında 'Bilardo Masası' projesi ile birinci olan Tuğra Mete Sarısakal, tablet ile ödüllendirildi.

Öğrencilerin el becerilerini geliştirmek ve az malzeme ile çok işler yapmak amacıyla düzenlenen proje kapsamında okul öğrencileri çeşitli oyuncaklar yaparak okul idaresine teslim etti. Oyuncak projeleri değerlendirmeye alınarak ilk üçe giren projeler belirlendi ve tüm projeler Aydın Arkeoloji Müzesi'nde sergilendi. Aydın Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen serginin açılışına Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Özmen, Okul Müdürü İlhan Çelik, Müze Müdürü Yılmaz Akkan, Proje Sorumlusu Ceyda Durulan, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen, öğrencilerin birbirinden güzel projeler ortaya çıkarttığını ifade ederek sergide projesi bulunan öğrencileri tebrik etti. Atık malzemelerle öğrencilerin yaratıcılığını geliştirmeyi hedefleyen yoğun katılımlı bir projeyi sonlandırdıklarını söyleyen Proje Sorumlusu Ceyda Durulan, "Toplamda yüz öğrencimizin projesini değerlendirerek ilk üçe giren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Okulumuzda bu tür hem eğitici hem de öğretici faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

OKUL BAHÇESİNDE ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Serginin açıllışında proje sonuçları açıklanırken, serginin ertesi günü okul bahçesinde düzenlenen ödül töreninde, Okul Müdürü İlhan Çelik tarafından birinci seçilen 4-H sınıfı öğrencisi Tuğra Mete Sarısakal tablet, ikinci seçilen 2-B sınıfı öğrencisi Efe Deniz Gacar ve üçüncü seçilen 4-G sınıfı öğrencisi Müberra Yılmaz madalya ile ödüllendirildi.

Törende konuşan Okul Müdürü Çelik, "Çocuklar hazır oyuncakları en fazla bir gün oynar ve sonrasında da oyuncak sepetine atar ve o oyuncak orada kalır. Oysaki kendi yaptıkları oyuncaklar daha uzur ömürlü olur. Çocuklarımız beğenmedikleri kısmını çıkartabilir, yeni eklemeler yapabilir, tamamen bozulsa da tekrar yapabilir. Çocuklarımızda kendi el becerileri ile çok güzel oyuncaklar ortaya çıkarttılar. Dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadeleri kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlhan Çelik Ömer Özmen Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title