Haberler

Ogm Personelinden Rotasyon Tepkisi

Türk Tarım Orman İş Sendikası öncülüğünde toplanan sivil toplum örgütü üyeleri, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen atama ve rotasyon uygulamalarını protesto etti Tarım Orman İş Sendikası Genel Sekreteri Başaran: "Çalışanların siyasal ve sendikal tercihleri dikkate alınarak atama yapılması insanlık.

Türk Tarım Orman İş Sendikası önderliğinde toplanan sivil toplum örgütü üyeleri, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Türk Tarım Orman İş Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Ali Başaran, eylemde yaptığı konuşmada, Orman Genel Müdürlüğünce 13 Ekim 2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikle atama ve yer değiştirmelerin düzenlendiğini kaydetti.

Başaran, rotasyona tabi tutulacak personelin puanlama sistemine göre yerleştirileceği, puanlamada ise hizmet süresi, sicil durumu, iş tecrübesi ve liyakat gibi kriterlerin dikkate alınacağının yönetmelikte belirtildiğinin altını çizdi.

Buna rağmen "hukuk dışı bir uygulamanın yürürlüğe konulduğunu" öne süren Başaran, şunları kaydetti:

"OGM, yönetmelikte tarif edilen atama komisyonu dışında gayri resmi komisyonlar oluşturmuştur. OGM Personel Dairesince atamaya tabi personelin listeleri öncelikle yandaş sendikanın oluşturduğu komisyona, daha sonra da genel müdürün onayına sunularak, atamaların yapılması, gayri ahlaki ve insanlık dışı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Uygulama o kadar keyfi yapılmıştır ki rotasyona girmediği halde iktidarla aynı düşünmeyenler de ayrıca tayin edilmiştir. Yapılanlar, bu uygulamanın nasıl bir ruh hali, nasıl bir kin ve nefret duygusuyla gerçekleştirildiğini bizlere net olarak göstermiştir."

OGM'ye özveriyle hizmet veren 2 bine yakın emekçinin adeta "sürgüne gönderdiğini" iddia eden Başaran, "Çalışanların siyasal ve sendikal tercihleri dikkate alınarak atama yapılması, insanlık suçudur. Orman Genel Müdürlüğü yetkililerini ve işin başında yer alarak gayri ahlaki bir duruş sergileyen yandaş sendikayı kınıyoruz. Kendilerin en kısa sürede hesap sorulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz" dedi.

Tayini çıkartılan personelin, aile bütünlüğü, çocuklarının eğitimi, aile fertlerinin sağlık sorunları, ekonomik sıkıntılarının dikkate alınmadığını öne süren Başaran, karardan Türk ormancılığının da zarar gördüğünü vurguladı.

Yangın mevsiminde yapılan atamaların, orman yangınlarıyla mücadeleyi de etkileyeceğini ifade eden Başaran, "Atamalar tamamen yanlı ve taraflı yapılmıştır. Bu hukuksuz, adaletten uzak ve insanlık dışı uygulamalar derhal son verilmelidir" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Ali Başaran Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title