Haberler

Niğde'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hazırlıkları

Niğde'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları İçin Hazırlıklar Tamamlandı.

Niğde'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları için hazırlıklar tamamlandı.

Dünya Kadınlar Günü'nde yapılması düşünülen etkinlik ve çalışmaları görüşmek üzere oluşturulan kutlama komitesi, Niğde Valiliği'nde, Vali Yardımcısı Salim Demir başkanlığında bir araya geldi. Toplantıda alınan kararlara göre, kutlama programı 8 Mart Cumartesi günü saatlerinde Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak. Ardından Niğde Üniversitesi ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek panel ile kadının hayatımızdaki yeri ve önemi tartışılacak. Önceden belirlenen 3 bayana Niğde Valiliği'nde ödül verilecek.

Öte yandan, 8 Mart günü bütün kadınlara yolcu taşımacılığı ücretsiz olacak. Kadınlar, senede bir gün dahi olsa şehir içinde ücretsiz seyahat etmenin keyfini çıkaracak. İl Müftülüğü ise bu haftadan başlamak üzere, tüm camilerde "İslamiyet'te kadın hakları, toplumda kadının rolü ve değeri" konulu bir hutbe okutacak.

(TA-FM) 04.03.2008 16:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title