Haberler

Şair Neyzen Teyfik Bafra'da Anıldı

Güncelleme:

Ney üstadı ve ünlü hiciv şairi Neyzen Tevfik, doğumunun 135. yılında Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Ney üstadı ve ünlü hiciv şairi Neyzen Tevfik, doğumunun 135. yılında Samsun'un Bafra ilçesinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Neyzen Tevfik'in doğum günü münasebetiyle Hasan Çakın Halk Kütüphanesi konferans salonunda Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği (KÜSADER) tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe Neyzen'in Felek isimli şiirinin bestecisi KÜSADER Yönetim Kurulu Üyesi ve emekli müzik öğretmeni, besteci ve Türk halk müziği sanatçısı, şair İsa Kahraman, fotoğraf sanatçısı, öykü yazarı Hüseyin Usta, söz ve beste yazarı Kemal Kosif, şair Nermin Eker, Hasan Akbaş, Ayşe Gülkurt, Oktay Zerrin, ney ustası İsmet Özkan ve öğrenciler katıldı.

KÜSADER Başkanı Gülseren Akdaş, yaptığı açılış konuşmasında Neyzen Tevfik'in hayatını ve felsefesini anlattı. Akdaş'ın konuşmasının ardından hey eşliğinde etkinliğe katılan şairler tarafında Neyzen Tevfik'in şiirleri okundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neyzen Tevfik Şair Neyzen Samsun Bafra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title