Haberler

Nevşehir İl Özel İdaresi'nin Yol Genişletme Çalışmaları

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Kavak-Uçhisar yol ayrımında başlatılan yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları sürüyor.

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Kavak- Uçhisar yol ayrımında başlatılan yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları sürüyor. Çalışmaların önümüzdeki günlerde tamamlanması hedefleniyor.

Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, merkez ilçeye bağlı Kavak beldesinde, Kavak- Uçhisar yol ayrımında gerçekleştirilen yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarında incelemelerde bulundu. Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ile birlikte, çalışma sahasında İl Özel İdare Şube Müdürlerinden bilgi alan Abdülkadir Tatar, çalışmaların Ekim ayı başında tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Kavak beldesi ile Uçhisar yol ayrımı arasındaki 4 km'lik yolun, Kavak beldesindeki doğal soğuk hava depoları nedeniyle yoğun bir trafik akışına sahip olduğunu belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Tatar, buna karşın yolun 6 metre genişliğinde olması nedeniyle zaman zaman kazalara neden olduğunu söyledi. Yapılan çalışmalarla yol genişliğinin 12 metreye çıkartıldığını ifade eden Tatar, ayrıca yolda yama ve dolgu çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmasına başladıklarını açıkladı. Tatar, "Kavak beldemizi Nevşehir-Ürgüp karayoluna bağlayan 4 km'lik yol gerçekten çok fazla bir trafik yoğunluğa sahne oluyor. Buna karşın yolda zamanla çökmeler meydana gelmiş ve yolun dar olması birlikte de sürücüler bu yolda zor anlar yaşıyordu. Ekiplerimiz burada hem yol genişletme hem de yama ve asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Yoğun bir çalışma temposu ile burada yürüttüğümüz çalışmaları Ekim ayı başına kadar tamamlamış olacağız." dedi. Tatar, yol için İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 400 Bin TL harcama yapıldığını sözlerine ekledi.

Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ise, yolun yapımında emeği geçen Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar'a teşekkür etti. Yiğit, "Yıllardan beri kasabamızın en büyük sorunlarından biri olan bu yolumuz nihayet genişletildi. İl Özel İdaresi ekipleri çalışmaların ilk gününden bu yana yoğun bir mesai harcayarak yolu tamamlanma aşamasına getirdi. Kendilerine tüm belde halkım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevşehir Uçhisar Tatar Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title