Haberler

Muğla Bakkallar Odasında Özay Sabancı Dönemi

Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının 14. Olağan Genel Kurulunda gerçekleştirilen ve iki adayın yarıştığı seçimi 5 oy farkla kazanan isim Özay Sabancı oldu.

Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının 14. Olağan Genel Kurulunda gerçekleştirilen ve iki adayın yarıştığı seçimi 5 oy farkla kazanan isim Özay Sabancı oldu.

Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odasının 14. Olağan Genel Kurulu Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan ve 387 oyun kullanıldığı seçimde oyların 2'si geçersiz sayıldı. Oyların 195'ini Özay Sabancı, 190'ını 2 dönemdir başkanlık görevini yürüten Tayip Kömür aldı. Sonuçlara göre, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası'nın yeni başkanı Özay Sabancı oldu.

14. Olağan Genel Kurul Oda Başkanı Tayip Kömür'ün açılış konuşması ile başladı. Divan seçimiyle devam eden kurulda divana Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Nusret Bilgin, Cemil Özkan, Sabiha Uyar Mesuriye Pala seçildi. Kurul faaliyet, denetim ve bütçe raporlarının sunumu yapıldıktan sonra başkan adayları konuşma gerçekleştirdi.

İlk konuşmayı gerçekleştiren Tayyip Kömür, hükümetin uygulamalarının esnafı olumsuz etkilediğinin altını çizdikten sonra esnafın yanında olmak için yaptıkları icraatları ve yeni dönemde başkan seçilirse yapacaklarını anlattı.

Daha sonra söz alan Başkan Adayı Özay Sabancı, Kömür'ün başkanlığı süresince MİLBAK konusunda yanlış uygulamalarda bulunduğunu iddia etti. Kömür'ü sert bir dille eleştiren Sabancı, MİLBAK'ın başına gelenlerin odanın da başına gelmesinden duyduğu endişeyi korkuyu dile getirerek odanın yanlış yönetim nedeniyle zarara uğradığını iddia etti.

Kendisine yöneltilen iddiaları yalanlayan Başkan Tayyip Kömür, üyelerin bu gibi iddiaları ciddiye almayacağını söyledi. MİLBAK konusunda kendi cebinden 300 bin lira borç ödediğini söyleyen ve Sabancı'ya "Başkanlıktan adaylığını çek, MİLBAK'a aday ol" diyen Başkan Kömür üzerine düşen görevin fazlasını yerine getirdiğini ifade etti.

Kurulda bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise STK'ların demokrasinin işleyişinin sağlanması için çok önemli bir yerde yer aldığını belirterek belediye olarak tüm odalarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve oda başkanı kim olursa olsun bu tutumlarını değiştirmeyeceklerini kaydetti.

Odaya büyük katkı sağlayan ve hizmet binasının satın alınmasında da büyük fedakarlık yapan yaşlı üyelere belediye başkanı ve oda başkanları tarafından onur plaketi takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından yapılan başkanlık seçiminde 190 oya karşılık 195 oy alan Özay Sabancı Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı oldu. Sabancı, başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Özcan Kanal, Neşet Pırnaz, Mustafa Akar, Hasan Kamber, Derya Tosun, İlhami Yüksel. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Ayyıldız Muğla Milas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title