Haberler

Milas-bodrum Havalimanı'nda Uçak Trafiği Arttı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan mayıs ayı istatistiklerine göre, Milas-Bodrum Havalimanı’nın uçak trafiği yüzde 2 arttı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan mayıs ayı istatistiklerine göre, Milas- Bodrum Havalimanı'nın uçak trafiği yüzde 2 arttı.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye'nin küresel markası TAV Havalimanları tarafından işletilen ve uçuş ağını genişleten Milas- Bodrum Havalimanı; Alman havayolu şirketi Germanwings ile Köln'den Milas - Bodrum'a her pazar, Lufthansa'nın Frankfurt'tan ve Münih'ten Milas-Bodrum Havalimanı'na haftada bir gün düzenlenecek olan uçuşları bünyesine katmıştı.

GEÇEN YILA ORANLA TRAFİK YÜZDE 7 ARTTI

DHMİ'nin mayıs ayındaki raporuna göre; Milas-Bodrum Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 artış yaşadı. Buna göre; iç hat yolcu 198 bin 918, dış hat yolcu trafiği 117 bin 166, toplamda ise 316 bin 084 oldu.

Milas-Bodrum Havalimanı'na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği bin 630 olarak gerçekleşti. Dış hatlarda ise uçak trafiği 943 uçuş olmak üzere toplam uçak trafiği 2 bin 573'e ulaştı.

Milas-Bodrum Havalimanı Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise toplamda, 3 bin 093 ton olarak gerçekleşti.

Mayıs ayı sonunda Milas-Bodrum Havalimanı'ndan 724 bin 125 yolcu hizmet alırken, hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 2 artışla 7 bin 127'ye, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise 5 bin 881 tona ulaştığı bildirildi.

Türkiye geneli havalimanlarına ise mayıs ayında gelen ve giden yolcu sayısı 15,6 milyon, iniş-kalkış yapan uçak trafiği, 130 bin 513 olarak kaydedildi. 2016 yılının ilk 5 ayının raporuna göre, havalimanlarında toplam 243 bin 118 ton yük (kargo+posta+bagaj) taşımacılığı yapıldı.

Açıklanan mayıs ayı sonu raporu sonucunda; hizmet verilen toplam uçak trafiği (üstgeçişler dahil) yüzde 5,3 artışla 699 bin 996'ya, toplam yolcu trafiği (direkt transit dahil) yüzde 4 artışla 65 milyon 994 bin 731'e, yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise 1 milyon 83 bin 707 tona ulaştı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Germanwings Türkiye Bodrum Milas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title