Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Didinmez, GTO'yu Ziyaret Etti

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Genel Seçim Sürecinin Huzurlu Bir Ortamda Geçmesini İstediklerini Belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Meclis Başkanı Zeki Yağcı, genel seçim sürecinin huzurlu bir ortamda geçmesini istediklerini belirterek, "Biz halkın iradesinin parlamentoya tam yansımadığını düşünüyoruz. Önümüzde bir baraj sorunu var. Baraj makul bir seviyeye çekilmeli ve milletvekillerimizi halk seçmeli" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ve İl Başkanı Tayfun Aygın ile birlikte, GTO'yu ziyaret etti.

(GTO) Meclis Başkanı Zeki Yağcı yaptığı konuşmada, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili bilgi verdi. 5. Organize Sanayi Bölgesi'nin planlamasının yapıldığını, önümüzdeki aylarda arsa tahsisine başlanacağını anlatan Yağcı, komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine de büyük önem verdiklerini ifade etti.

Hükümetin bu yönde yürüttüğü politikaları desteklediklerini belirten Yağcı,

"Son yaşanan küresel ekonomik krizden az etkilenmemizin sebebi bize göre komşu ülkelerle ticari ilişkilerimizi iyi durumda olması yatmaktadır. Gaziantep olarak 2010 yılında 4 milyar dolarlık ihracatımız var. Bu rakam kendi kapılarımızdan gerekleştirdiğimiz ihracat rakamları. Gaziantep'in önümüzdeki 3'5 yıl içerisinde 10 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirme hedefi var. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz" dedi.

-"SİYASİ PARTİLER VE SEÇİM KANUNU"-

Genel seçim sürecinin huzurlu bir ortamda geçmesini temenni eden Zeki Yağcı, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin çok sorunu var. Türkiye'de mutlaka hukukun üstünlüğünün koruması gerekir ve yargımız mutlaka bağımsız olmalıdır. Diğer önemli gördüğümüz husus ise Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu. Belki bu seçime mevcut sistemle gireceğiz, ama biz halkın iradesinin parlamentoya tam yansımadığını düşünüyoruz. Önümüzde bir baraj sorunu var. Baraj makul bir seviyeye çekilmeli ve milletvekillerimizi halk seçmeli. Halkın iradesi parlamentoya tam olarak yansımalı. Siyasi istikrar sayısal çoğunlukla olmuyor. Bunun için güçlü bir muhalefet de lazım. Dileğimiz, seçimlerden sonra Türkiye normalleşme sürecine girer, siyasi ve ekonomik istikrarı yeniden yakalarız."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez de konuşmasında, en köklü ve kurumsal siyasi partilerden birisi olduklarını, hem Gazianteplilere hem de Türkiye'ye hizmet etme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Gaziantep'i yakından takip ettiklerini belirten Didinmez, MHP'nin geçen ay Gaziantep'in il başkanı, il yönetimi ve ilçe teşkilatlarında görev değişikliklerine gittiğini hatırlattı. Didinmez, "12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlere yeni bir ekiple gitmeyi arzu ettik. 12 Haziran 2011'de yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde parti olarak hedefimiz iktidar olmak. Bu yönde çalışmalarımıza start verdik. Bu seçimlerde inşallah ülkemizin hayrına olacak bir sonuç çıkacaktır" diye konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title