Haberler

MHP Erzurum İl Başkanı Kaya'dan Zafer Bayramı Mesajı

MHP Erzurum İl Başkanı Zeki Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

MHP Erzurum İl Başkanı Zeki Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kaya, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"26 Ağustos 1071'de Malazgirt Savaşı'yla, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan kahraman ordumuz; Başkomutanlık Meydan Muharebesi'yle de Anadolu topraklarının Türk Vatanı" olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle düşmanlarına ispatlamıştır.

Şanlı tarihimize dönüp baktığımızda tarihinin her deminde alçaklara, vatanımızı ele geçirmek ve bölmek isteyen hainlere karşı yapmış olduğu büyük mücadelelere şahit olmaktayız. Bu ve buna benzer her türlü oyuna Türk Milleti her zaman DUR demesini bilmiş, vatanı için her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmemiştir. 06 Ocak - 11 Ocak 1921'de Birinci İnönü Meydan Muharebesini, 23 Mart - 01 Nisan 1921'de İkinci İnönü Muharebesini, 23 Ağustos - 13 Eylül 1921'de Sakarya Meydan Muharebesini ve 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesini altın harflerle tarihine yazmayı başarmış ve daha evvelinde Fetihler yaparak çağ açıp çağ kapamış olan bir milletin elbette bu günleri kutlamak, bu günler yad etmek en doğal hakkıdır. Türk Milleti, ülkemizi parçalamaya çalışanlara bundan 90 yıl önce unutamayacakları cevabı vermiştir. Ulusumuz atalarımızın açtığı çağdaş uygarlık yolunda kararlı yürüyüşüne sonsuza dek devam edecektir. Türk insanı damarlarındaki asil kandan aldığı güçle vatanının bütünlüğüne ve halkının özgürlüğüne kastedeceklere gereken cevabı her zaman verecektir.

Bizlere düşen en büyük görev ise, Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır. Milli duygularımızın köreltilmeye çalışıldığı bugünlerde unutmamalıyız ki, ilk olarak 30 Ağustos 1923'de İzmir, Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş ve Ankara'da kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük bir azmin, büyük bir başarının, emsali görülmemiş birlikteliğin adıdır. 30 Ağustos özgürlüğün ve bağımsızlığın adıdır. 30 Ağustos bölünmez bütünlüğün adıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın isimsiz kahramanlarını saygıyla anıyor, silahlı kuvvetlerimizin ve halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Malazgirt Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title